Monopol şi practici abuzive pentru creşterea preţului de depozitare a gunoiului

1

DSC08776

VIVANI Slobozia reclamă că preţul pe care îl practică nu acoperă costurile de neutralizare, condiţie în care firma subvenţionează depozitarea gunoiului de la populaţie. Avocata firmei a susţinut în faţa consilierilor locali prezenţi la şedinţa „de îndată” că, deşi preţul a crescut de la 2 lei în 2004 la 4 lei acum, banii nu intră în visteria societăţii. „Unde s-a dus diferenţa şi de ce să suportăm noi toate riscurile? Suntem o companie privată şi există anumite principii de piaţă: poluatorul plăteşte! Operatorul de depozit trebuie să acopere costurile. Nu este vina noastră că s-a folosit un tarif vechi. În ţară preţul pentru gunoi variază până la 11 lei, cum este în Buzău”, a susţinut în expunerea sa Ioana Manea.
La rândul lor, reprezentanţii operatorului de salubritate reclamă că, deşi plăteşte gunoiul înainte de depozitare, este ţinut cu maşinile pline la poarta depozitului, deşi este un partener corect. „Nu am întârziat o zi cu plata, deşi după un an şi jumătate avem o pierdere de 600.000 de lei în Slobozia. Nu este corect nici faţă de noi pentru că ni s-a spus un anumit preţ de depozitare pe care l-am luat în calcul la stabilirea preţului de ridicare. Dar mi se pare nepartenerial să ne ţineţi câte şapte ore la poartă, cu maşinile pline, iar noi să nu mai putem să ridicăm gunoiul din oraş”, a precizat Mariana Iancu.
Situaţia de la Slobozia este similară pentru toţi operatorii care aduc gunoiul la depozitul VIVANI şi va produce un efect de domino în toate localităţile din judeţ privind creşterea preţului pentru ridicarea deşeurilor menajere de la populaţie. În acest context, demersurile se impun la nivelul Consiliului Judeţean, autoritate care până săptămâna trecută şi-a delegat atribuţiile către părţile implicate, printre care şi Primăria Slobozia. Consilierii prezenţi la şedinţa de îndată au votat majorarea preţului la 4,7 lei pentru persoanele fizice, urmând să se facă un audit de cost pentru depozitarea gunoiului, ceea ce va putea genera alte creşteri de cost, la nivelul tuturor operatorilor din judeţ.

1 comentariu

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.