Cum și ce mâncăm după post

0

crapelnita

Medicii recomandă persoanelor care au ţinut post să introducă treptat alimentele tradiţionale de Paşte, începând cu lactate uşoare şi carne slabă.
Experienţa sărbătorilor îmbelşugate a demonstrat că organismul uman cedează rapid dacă este supra încărcat cu produse alimentare grele sau grase, mai ales dacă acestea vin să completeze o perioadă lungă de post. Privarea de carne, ouă sau lactate determină o uşoară scădere a rezistenţei organismului, iar refacerea acestuia se realizează treptat pentru a evita stările de indigestie sau chiar dereglări ale tensiunii şi glicemiei.
Reprezentantul Direcţiei de Sănătate Publică, Veronica Nica, recomandă cetăţenilor ca masa tradiţională să fie preparată cât mai aproape de sărbătoarea propriu-zisă, în ciuda obiceiului de a pregăti totul cu câteva zile mai devreme.
Specialiştii recomandă consumul a maximum două ouă pe zi la adulţi şi cel mult trei pe săptămână pentru copii. Carnea de miel este mai uşoară preparată la cuptor, iar fructele trebuie mâncate între mese. Mai multe despre alimentaţia din zilele de sărbătoare aflaţi mâine la agenda medicală.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.