De Vineri, la Slobozia se fac din nou tomografii

9

DSC_0202

De Vineri, la spitalul judeţean de urgenţe din Slobozia se pot face din nou tomografii.
Computerul tomograf al principalei unităţi medicale din judeţ a fost stricat 7 săptămâni, timp în care peste 200 de pacienţi au fost transportaţi pentru investigaţii de specialitate la Călăraşi şi Bucureşti.
Directorul spitalului judeţean, Adrian Berbec, precizează că reparaţiile au costat 320.000 lei.
Banii pentru repararea computerului tomograf au fost alocaţi din bugetul judeţului de Consiliul Judeţean Ialomiţa. Preşedintele Silvian Ciupercă apreciază că activitatea spitalului judeţean trebuie eficientizată, prin scăderea nivelului cheltuielilor şi menţinerea standardelor de calitate în privinţa actului medical.
Săptămânal, în jur de 150 de pacienţi din Ialomiţa primesc recomandări din partea medicilor specialişti pentru investigaţii suplimentare, prin computerul tomograf. Prioritatea absolută a spitalului judeţean o reprezintă acum achiziţia unui aparat RMN.      

 Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

9 comentarii

    • Am cautat in zadar pe SEAP…

      Dar am gasit ceva interesant. O multime de cumparari directe, in 2011, de la OFFICE PARTENER SRL, administratotor ZAMFIR MARIAN GEORGICA.

      Exact in perioada in care domnul, actual manager interimar, Berbece, efectua munca de voluntariar exact pe domeniul de activiate al fimeri sus mentionate!

  1. Reparatia nu se putea face decit cu Siemens Romania Sa , Soc.Com. care are exclusivitatea pe piata din Romania si care poate acorda garantia de exploatare si conformitate (este o sursa de radiatii X ). S-a discutat atit cu Siemens Germania (Munchen ) cit si cu filiala din Mexic unde se produce tubul , dar care fiind o sursa de radiatii periculoase nu se poate importa deci in baza unei licente .Pretul de oferta a fost 340 mii lei , la care s-a obtinut o reducere de 15% de la bordul din Munchen si plata in trei rate , achitindu-se 200 mii si urmind sa se achite inca 89 mii lei in doua luni de la receptia reparatiei .Negocierile au fost facute de CJ .

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.