Maria Petre în plen

0

Comisia Europeana trebuie sa prelungeasca termenul de alocare a fondurilor pentru agricultura pentru statele nou membre ale Uniunii Europene.
Într-o interventie  avută marţi  în plenul Parlamentului European, Maria Petre a atras atenţia asupra unei situaţii îngrijorătoare în agricultură: multe din proiectele care privesc lucrări de infrastructură rurală au fost stopate în urma  blocării fondurilor Sapard pentru Romania.
În calitate de membru supleant în Comisia pentru agricultură şi dezvoltare rurală, deputatul român Maria Petre, atrage atenţia Comisiei Europene asupra câtorva aspecte.
În primul rând, este vorba de durata foarte mare a unor proceduri de audit care poate duce la pierderea definitivă a fondurilor, în cazul de faţă, 100 milioane de euro alocaţi programului SAPARD în România, dar şi a faptului că România a mai fost auditată de catre Comisie fără să fie constatate nereguli.
Eurodeputatul roman a întrebat Comisia dacă, cităm: “nu cumva economiile pentru agricultura sunt uneori mai importante decât proiectele SAPARD şi finalitatea acestora pentru comunităţile rurale din România?”. Solutia sustinuta de Maria PETRE pentru ca alocările sa nu treaca la statutul de economii este acceptarea prelungirii termenului cu inca un an, adica până la sfârşitul anului 2009.

Elena Marin

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.