Centrul Cultural ,,Ionel Perlea” se redeschide oficial marți, 23 aprilie

0

După aproape un an de ,,exil”, răstimp în care clădirea de pe Bulevardul Matei Basarab a fost supusă unui amplu proces de eficientizare energetică, Centrul Cultural ,,Ionel Perlea”, Biblioteca Județeană ,,Ștefan Bănulescu” și Centrul Județean pentru Promovarea Culturii Tradiționale revin în spațiul tradițional.
Șirul evenimentelor care vor marca redeschiderea pentru public a clădirii ce găzduiește principalele instituții de cultură de interes județean va debuta cu lansarea volumului ,,Secretul Bibliotecarei”, semnat de Marie Benedict și Victoria Christopher Murray. Cartea, inclusă în colecția de bestseller-uri publicate de-a lungul anilor sub generoasele auspicii ale publicației americane New York Times, a fost publicată în România la editura Corint, în traducerea inspirată a talentatei Carmen Ion.
Un alt reper interesant din programul zilei este reprezentat de dezbaterea cu tema ,,Biblioteca – spațiu de trăit”, moderată de Simona Preda în calitate de brand manager al editurii Corint și la care vor participa conferențiar doctor Otilia Sârbu – secretar științific al Academiei Române, Dragoș Adrian Neagu – președintele Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Sorin Burlacu – director al Bibliotecii Județene ,,Vasile Voiculescu” din Buzău.
Conferința care va marca reluarea activității cu publicul cititor a Bibliotecii Județene va fi urmată, cu începere de la ora 13.00 de un spectacol susținut de Ansamblul ,,Doina Bărăganului” și de lansarea volumului ,,Florării din Bărăgan”, o reeditare, revăzută și adăugită a colecției inedite de fotografii realizate de Florin Floreanu. Volumul beneficiază de un ,,Cuvânt înainte” semnat de Clementina Tudor, manager al Centrului Cultural ,,Ionel Perlea”.
Elevii Liceului de Arte ,,Ionel Perlea” vor fi și ei parte din bucuria zilei de reîntâlnire cu echipele ce-și desfășoară activitatea în clădirea Centrului Cultural, cu un spectacol programat cu începere de la ora 14.00. Evoluția viitorilor artiști va fi urmată de o întâlnire cu scriitorul Romulus Lal și de un recital susținut de soprana Ecaterina Coresi Lal – laureată a Festivalului ,,Ionel Perlea” și de pianista Adriana Maier.
Două vernisaje vor încheia în modul cel mai fericit posibil ziua redeschiderii templului culturii ialomițene. Primul dintre ele, cel al expoziției vernisate sub genericul inspirat ,,Exercițiu de admirație”, îi va avea ca protagoniști pe Tudor Meiloiu, Liviu Brezeanu și Mateiaș Alexandru iar cel de-al doilea, programat cu începere de la ora 17.00, va aduce în atenția publicului câteva dintre cele mai reușite fotografii realizate de Florin Floreanu și incluse în albumul ,,Florării din Bărăgan”.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.