Mutarea instituţiei este consecinţa lucrărilor de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţe din Slobozia, iar soluţia a fost singura posibilă. Noile spaţii au fost adaptate la standardele sanitare şi vor fi folosite cel puţin doi ani. Pentru promovarea locaţiei actuale şi prevenirea unei sincope în activitatea de recoltare, mai mulţi salariaţi din Consiliul Judeţean Ialomiţa au mers la donare, în frunte cu conducerea instituției.
Campania de mobilizarea a donatorilor voluntari urmăreşte diminuarea efectelor mutării activităţii Centrului Judeţean de Transfuzii, care s-a suprapus peste criza de sânge din timpul verii.
Preşedintele CJI, Marian Pavel a răspuns apelului şi a invitat presa să se alăture demersului: “Mă bucur că am găsit un spațiu care să aparțină Consiliului Județean, de fiecare dată este foarte greu să lucrezi în condițiile în care nu ai voie să angrenezi cheltuieli pentru Centrul de Transfuzii, pentru că nu este în subordinea Consiliului Județean, ci a ministerului. Și atunci ar fi trebuit să așteptăm după minister, ministerul să deschidă filă de buget, să aloce bani pentru centrul de transfuzii și așa mai departe. Nu aveam voie să închiriem noi spațiu, pentru că ne-ar fi spus Curtea de Conturi că am angajat cheltuieli ilegale. Și atunci am identificat o locație care aparține consiliului județean și am relocat aici. Cu ceva eforturi, cu inima mare a doamnei director, care a muncit foarte mult în perioada asta, colegii din consiliul județean la fel și uitați că astăzi avem un centru temporar de donat în condiții foarte bune. Poate că următoarea donare va fi cu presa – acceptați provocarea, nu?”
Directorul Centrului Judeţean de Transfuzii Ialomiţa, Raluca Cruceat, precizează că stocurile pentru grupele rare sunt mereu la nivelul minim: „Întotdeauna există un stoc de 250 de pungi de sânge, dar nu întotdeauna din toate grupele la fel, în special din grupele cu RH negativ sunt cantități foarte mici pentru că și donatori sunt puțini cu acest RH. De exemplu grupa AB4 negativ, care este foarte rară, sunt 5-6-7 unități în stoc, de care poate fi nevoie într-o clipă!”
Printre cei care s-au alăturat campaniei şi au donat pentru prima dată se numără şi vicepreşedintele Cătălin Grigore: „A fost un act de emulație creat și de această dorință de a asigura continuitatea serviciului de transfuzii pe perioada executării lucrărilor de la Spitalul Județean de Urgență și mă bucur că fac și eu acest gest absolut normal de a-ți ajuta semenii.”
Centrul Judeţean de Transfuzii Ialomiţa funcţionează în prezent în Strada Răzoare din Slobozia, la parterul societăţii Drumuri şi Poduri, unde donatorii sunt aşteptaţi să se prezinte în număr cât mai mare.