Ieri a fost emis Ordinul Administrativ pentru inceperea lucrarilor la construirea blocului operator din cadrul Spitalulului de Urgență Slobozia

0

✅ Blocul Operator va avea o suprafata desfasurata de 6224,67 metri patrati cu un regim de inaltime Parter si 3 Etaje. Inaltimea fiecarui nivel va fi de 3,6 metri.
✅ Valoare totala a proiectului este 77,1 milioane lei din care 30,7 milioane lei constructii, 33,7 milioane lei aparatura medicala si 9,1 milioane lei utilaje si echipamente tehnologice functionale.
✅ La Parter vor fi organizate spatii pentru 30 de paturi Spitalizare de zi si un izolator. Explorarile functionale vor ocupa aproximativ 266 metri patrati. O cafenea este pregătită pentru pacienti si apartinatori.
✅ Etajul 1 va face disponibil un numar de 21 paturi ATI si un Bloc de Nasteri. Aceasta facilitate va cuprinde 2 sali de nasteri, o sala operatii cezariene cu spa/ATI cezariene si nou nascuti.
✅ Etajul 2 va cuprinde 6 sali de operatii pe specialitati – 2 sali chirurgie generala, ginecologie, urologie, ortopedie, orl/oftalmologie si o sala de gipsare/protezare. La acest etaj vor fi disponibile spatii pentru anestezie si postanestezie.
✅ Etajul 3 este dedicat sterilizarii si echipamentelor tehnice care asigura functionalitatea cladirii.
✅ Primul pas care se face este demolarea unor constructii depasite tehnic si moral aflate pe amplasamentul viitoarei investitii. Pana in acest moment au fost rezolvate multe dificultati legate de procedurile de achizitie, proiectarea noului corp de spital, asigurarea utilitatilor, indeplinirea conditiilor privitoare la securitatea la incendiu, gasirea unei solutii pentru continuitatea pregatirii hranei pacientilor internati.
✅ Termenul de executie a lucrarilor si furnizarea echipamentelor medicale si nemedicale este de 24 luni.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.