La Stelnica s-a făcut recepția punctului de acostare pentru navele de transport persoane

0

După aproape doi ani de la primele demersuri făcute de primarul Costel Brateș, parteneriatul dintre administrația locală de la Stelnica și Consiliul Județean Ialomița s-a concretizat într-un punct de acostare pentru navele de transport de persoane.
De la respectivul obiectiv de investiții, promotorii săi se așteaptă să impulsioneze turismul în zonă, cu atât mai mult cu cât proximitatea cu Dunărea și, implicit, darurile cu care natura a îmbogățit zona, pot alimenta așteptările legate de înscrierea comunei Stelnica pe harta turistică a zonei. Perspectiva este ca pasagerii ajunși în zonă pe calea apei să fie îmbarcați în autocare la bordul cărora ar urma să călătorească în județ.
În ceea ce privește modul în care s-a derulat colaborarea dintre autoritățile județene și cele locale, președintele Consiliului Județean Ialomița a ținut să evidențieze aportul edilului de Stelnica la demararea, derularea și, nu în ultimul rând, la finalizarea acestui. Marian Pavel a punctat faptul că banii cheltuiți pentru proiect nu sunt decât o componentă a reușitei acestuia.
Primarul Costel Brateș a precizat faptul că structura propriu-zisă este dublată de o terasă plutitoare ce are rolul de a crește capacitatea de primire a turiștilor ce urmează să debarce la Stelnica de la bordul vaselor cu capacitatea de 50-60 de pasageri.
Valoarea totală a investiției, estimată inițial la 1.322.700 de lei cu TVA, a ajuns, în final, la 1.934.700 de lei, sumă din care 1.752.000 de lei reprezintă contribuția de la bugetul județean și 182.700 de lei cofinanțarea asigurată din bugetul local al U.A.T. Comuna Stelnica.
Obiectivul inaugurat face parte integrantă din Strategia de Dezvoltare a județului Ialomița pentru perioada 2021-2026 și are ca scop declarat dezvoltarea și consolidarea identității turistice a județului Ialomița, prin promovarea produselor și serviciilor turistice existente, dublate de valorificarea și modernizarea infrastructurii turistice.
În ton cu specificul și cu atmosfera, la evenimentul de inaugurare a pontonului de acostare de la Stelnica a fost lansat și pliantul „Călător prin Ialomița “, realizat de vicepreședinții Alexandru Dinu și Cătălin Grigore. Documentul include prezentarea succintă a celor mai reprezentative obiective ce ar putea, cu o promovare eficientă, transforma județul Ialomița într-o destinație de călătorie veritabilă.
Marian Pavel a precizat și faptul că în perioada imediat următoare vor fi semnate cu reprezentanții administrațiilor locale din Gheorghe Lazăr și Adâncata contractele de finanțare, prin intermediul ADI Ialomița, a proiectelor de modernizare a drumului comunal 55, respectiv a celui care asigură accesul către circuitul de viteză Motor Park de la Adâncata.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.