A înviat moarta!!!

0

O întâmplare desprinsă parcă din filmele SF s-a petrecut zilele trecute în comuna Ion Roată. Rudele unei femei, declarată moartă la camera de gardă a Spitalului din Urziceni, au avut un adevărat şoc atunci când au văzut că femeia se mişcă şi scoate anumite sunete. Fata femeii a început să strige „a înviat mămica“, ceea ce i-a „convins“ pe cei aflaţi în casă să o ia la goană prin curte. Cei care nu au mai avut loc pe poartă, pentru a ieşi din curte, au sărit gardul! A fost chemată ambulanţa, iar cadrele medicale au constatat, din nou, decesul femeii. La plecare însă, l-au luat pe băiatul decedatei, căruia i s-a făcut rău. Sesizat, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ialomiţa a format o echipă pentru a se deplasa la faţa locului. Medicul legist a propus să se facă o autopsie pentru a se elucida misterul, dar rudele femeii au refuzat categoric.

Din gura satului

Grigore C., de 61 de ani, din Ion Roată, a fost dusă la camera de gardă a Spitalului din Urziceni, unde cadrele medicale au declarat decesul acesteia. Acasă, rudele au început pregătirile de înmormântare… Numai că, pe lângă durerea provocată de moartea femeii, oamenii aveau să fie martorii celui mai traumatizant moment trăit vreodată.

Varianta care a circulat cu rapiditate printre cetăţenii comunei a fost aceea că femeia s-a ridicat din sicriu, a ţipat de două ori, apoi a căzut la loc. A fost chemată ambulanţa, dar cadrele medicale nu au făcut altceva decât să confirme decesul. Se spune chiar că, la insistenţele rudelor, cei ajunşi la faţa locului au garantat că femeia e moartă! Chiar dacă nu au mai avut ce face pentru femeie, cadrele medicale au acordat asistenţă fiului decedatei, căruia i se făcuse rău în momentul în care şi-a auzit sora strigând: „a înviat mămica“…

Bineînţeles, cei aflaţi în casa şi curtea celei decedate au luat-o la fugă, iar cei care nu au avut loc pe poartă pentru a ieşi în stradă, au sărit gardul!

Medicii spun că e o prostie…

Contactat telefonic, şeful Spitalului din Urziceni a susţinut că decesul femeii a fost constatat de cadrele medicale de la camera de gardă. Şi că tot ceea ce susţin cei din Ion Roată nu sunt decât nişte prostii, care nu trebuie luate în seamă. Medicul Alexandrescu a mai afirmat că, dacă au văzut vreo mişcare a femeii, aceasta nu putea fi decât un spasm. Şi nimic mai mult! Adică, moarta era moartă de-a binelea!!! Nici vorbă de moarte clinică!!!

Rudele refuză autopsia

Sesizat, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Ialomiţa a format o echipă care s-a deplasat la Ion Roată, chiar marţea trecută, în ziua în care femeia urma să fie înmormântată. Sub coordonarea unui procuror şi în prezenţa unui medic legist, s-au luat declaraţii celor care au fost de faţă. Povestea se modifică… Că, în timp ce o îmbrăca, fiica femeii a simţit o mişcare a mâinii decedatei şi a auzit un zgomot ieşit din gura acesteia. A ţipat… Şi de aici vacarmul!

În cauză a fost întocmit un dosar penal, dar soluţia, aproape sigur, va fi de neîncepere a urmăririi penale. Dacă femeia a primit sau nu îngrijirile necesare la Spitalul din Urziceni, dacă putea fi salvată… Va rămâne un mister. Pentru că, propunerea medicului legist de a efectua autopsia, a fost respinsă cu hotărâre de rudele decedatei…

Daniela Istrate

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.