Alecsandru Ştiucã, prefect de Ialomiţa, despre numirile politice de la deconcentrate

0

„Sunt îngrijorat, pentru cã aceşti oameni nu trebuie sã fie doar politici, trebuie dublaţi de oameni competenţi!“

Prefectul Alecsandru Ştiucă vrea să fie transparent. Tocmai de aceea, intenţionează să organizeze conferinţe de presă cam la două săptămâni o dată. Şi cum timpul este preţios, iar domnul prefect nu vrea să-l „toace“ cu jurnaliştii, fiecare întâlnire va respecta anumite reguli, limita de timp fiind una dintre acestea.
La conferinţa de la începutul săptămânii, Alecsandu Ştiucă s-a declarat îngrijorat de modul în care se fac numirile la deconcentrate. Că profesia unora nu are nimic în comun cu funcţia pe care urmează să o ocupe. Şi că, ar fi bine, ca oamenii politici să fie dublaţi de competenţă. Bine, asta a vrut să spună, că exprimarea a fost cu totul alta.
Consemnăm cele spuse pe această temă: „Este suficient sacrificiul care s-a făcut, să avem şefii serviciilor deconcentrate oameni politici. Tare mi-e teamă şi sunt îngrijorat, pentru că aceşti oameni nu trebuie să fie doar politici, trebuie să fie dublaţi de oameni competenţi. Altfel, noi vom avea cu toţii o problemă. Eu am îngrijorări, îngrijorări exprimate şi de alţi prefecţi la întâlnirea pe care am avut-o cu domnul prim-ministru. S-a dast următoarea sugestie, realizarea programelor proprii ale serviciilor deconcentrate, respectarea legii şi a cetăţenilor, reprezintă nişte criterii de bază. Cine nu se încadrează în aceste reguli… Se vor face 3 sesizări, una la primul ministru, una la viceprim-ministru şi una la ministrul de resort. Bineînţeles, se pune problema coordonării acestor oameni politici, care să acopere problemele cu competenţă…“
Prefectul Ştiucă a afirmat că va ţine cont de semnalale din presă, atunci când vine vorba de neregulile din sistem.
„Sunt oameni care vor ajunge la conducerea deconcentratelor fără să cunoască problemele. Este neplăcut, dar asta e!“
Se pare că prefectul de Ialomiţa a uitat că ocupă acest post tot la propunerea unui partid politic. Partid care l-a sprijinit şi pentru ca dosarul de candidat la prefectură să conţină toate actele necesare pentru îndeplinirea condiţiilor impuse de lege. Pentru că nu putea ajunge prefect fără a fi funcţionar public, poziţie pe care a obţinut-o candidând aproape singur pentru un post vacant în cadrul Consiliului Judeţean Ialomiţa.

Ex-primarul de la Sudiţi, consilier de prefect!
Cornelia Lupu a ratat alegerile pentru funcţia de primar al comunei Sudiţi (după ce a deţinut postul timp de câteva mandate) în iunie 2008, când nu a reuşit nici măcar să intre în turul II al competiţiei. La fel, a ratat şi o nominalizare pentru şefia unei instituţii deconcentrate, conducerea PSD Ialomiţa indicând altă persoană pentru a conduce Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Ialomiţa.
După atâtea ratări, Cornelia Lupu a înregistrat şi un succes, fiind angajată pe post de consilier la cabinetul de prefect al lui Alecsandru Ştiucă. Pe probleme de primari!

Daniela ISTRATE

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.