Că aşa vrea Consiliul Local Slobozia – Amenzi pe spălat balcoane şi pentru mâncatul în pieţe!

0

Acum, chiar îmi este clar… Autorităţile locale muncesc, nu glumă! Mdea! Păi, aveţi voi, oare, habar câtă muncă trebuie depusă pentru a „produce” astfel de hotărâri, unele de-a dreptul aberante, părerea mea, hâc! Am avut răbdare şi am selectat câteva dintre hotărârile dubioase, vorba unui amic, care chipurile vor intra în vigoare cââât se poate de curând… Mai întâi, însă, vor fi „discutate” în şedinţa de Consiliu Local de joi, 26 februarie…

Să începem! 

În ceea ce priveşte „Contravenţiile în domeniul asigurării salubrităţii, menţinerii aspectului gospodăresc şi estetic al municipiului”, constituie contravenţii, printre altele, următoarele:

* spălarea, între orele 7-21, a balcoanelor din care apa se scurge pe căile de circulaţie rutieră sau pietonală”-cu alte cuvinte, balcoanele nu se vor mai spăla deloc sau, dacă se vor spăla, acest lucru se va face în creierii nopţii sau în zorii zilei… Şi asta cu grijă, să nu stropeşti maşina vecinului…

* „depozitarea dezordonată a materialelor aprovizionate, inclusiv cele rezultate din demolare sau săpătură, în interiorul incintelor aprobate pentru organizarea de şantier”-LOL! Aşteptăm ca autorităţile să ne înveţe cum să aşezăm sacii de la mic la mare sau de la cel mai gol la cel mai plin! Chiar sunt curios să văd ce înseamnă depozitare ordonată!

* „producerea sau răspândirea prafului de la clădirile în curs de demolare sau de la transportarea molozului”-Absolut aberant! Cum va fi pusă în aplicare chestia asta?! Udăm clădirile înainte să le demolăm, le ştergem de praf?!

* „nesigurarea întreţinerii şi curăţeniei corespunzătoare a clădirilor, precum şi a ordinii şi curăţeniei în curţi şi pe căile de acces interioare, de către persoanele fizice şi juridice”-Sunt foarte curios să văd dacă vine cineva la mine (vreunul din ăştia de ar trebui să controleze) şi să mă ia la ture că nu am dat cu mătura în curte şi că nu am udat florile! Eu nu îmi bag nasul în treaba lor, în cur-ţile lor, ca alţii! E treaba mea dacă vreau sau nu să dau cu mătura în curte ş.a.m.d. E culmea! Auzi, să îmi iau amendă că nu am avut chef să dau cu mătura în curte! Ptiu!

* „neasigurarea întreţinerii corespunzătoare a obiectelor sanitare şi curăţeniei în grupurile sanitare publice”-grupurile sanitare publice îs curate lună în momentul de faţă, nu-i aşa?! 

* „excavarea şi preluarea de pământ pentru orice scop, fără avizele şi autorizaţiile legale”-acum, pentru o mână de pământ luată duminica, când mai toate magazinele sunt închise, din parc pentru flori sau pentru câine/pisică se lasă cu amendă!

* „scuturarea de la fereastră sau de la balcon a rufelor, covoarelor sau obiectelor de orice fel”-mai devreme ne luam amendă dacă nu făceam curat în pătrăţica noastră şi acum ne luăm amendă dacă facem curat… Halal! Unde mai pui că, prin gândurile autorităţilor, bântuie nişte imagini care înfăţişează slobozeni vajnici scuturându-şi covorul pe geam! Eu nu am văzut nici unul să facă asta! 

Amenda pentru contravenţiile de mai sus variază între 100 şi 1.500 de lei, în funcţie de gravitate şi de persoană… fizică/juridică…

Trecem la capitolul „contravenţii în domeniul întreţinerii şi folosirii parcurilor, spaţiilor şi zonelor verzi ale municipiului”…

Aici, contravenţii constituie alte aberaţii:

* „păşunatul animalelor în parcuri…”-nu am văzut până acum vreun bou să pască în parc, printre leagăne, etc. De obicei, boii vegetează prin alte locuri…

* „cultivarea de legume sau zarzavaturi sau împrejmuirea abuzivă a spaţiilor verzi sau terenurilor destinate spaţiilor verzi”-din orice unghi aş citi înşiruirea asta de cuvinte, tot nu-i dau de cap!

Ajungem, târâş-grăpiş, la „contravenţii în domeniul întreţinerii şi folosirii cimitirului uman”…

* „intrarea cu câini în cimitir”-ce facem cu câinii care sunt deja acolo?!

Un alt capitol de-a dreptul „fascinant” este cel referitor la „contravenţii în domeniul creşterii şi întreţinerii animalelor şi păsărilor”… Curaj!

* „creşterea unui număr mai mare de 2 animale de companie în apartamentele din blocurile de locuinţe”-ţin să mărturisesc că sunt pasibil de amendă, nu de alta, dar deţin mai mult de 2 peşti (oare ăştia nu or fi animale de companie?!) în acvariul propriu şi personal, pe persoană fizică, care este… Şi, apropos, ce ne facem dacă avem o pisică, o căţeluşă gestantă?! Ăăăă… Am pupat miaua!

Buuun, ultima chestie care a deranjat vizibil vine din „contravenţii şi sancţiuni privind activitatea desfăşurată în pieţe, târguri, bazar şi oborul municipal”… 

* „consumul băuturilor alcoolice, servitul mesei în spaţiile de vânzare şi pe aleile pietonale din incinta pieţelor, bazarului şi oborului municipal” constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă! Incredibil! Sunt absolut de acord cu partea cu alcoolul interzis, însă, oameni buni, e jenant ce se întâmplă! Adică, bieţii comercianţi de prin pieţe, bazar, obor şi târguri nu mai au voie să mai mănânce un sandwich sau un pachet de biscuiţi???

Ruşine!

Cristi Suca

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.