Că nu vrea muşchii lor!

0

Atitudinea unora dintre cei care ocupă funcţii în administraţia publică locală, de profund dispreţ faţă de prevederile legislaţiei în vigoare trebuie sancţionată, şi nu numai de mass-media care a tot prezentat astfel de cazuri. Sunt situaţii în care se greşeşte din prostie, ceea ce poate mai are o scuză, deşi prostia nu a protejat pe nimeni în faţa sancţiunilor legale, dar sunt şi indivizi care nu vor şi pace să înţeleagă că legea nu este doar un text pe o bucată de hârtie, pe care să o poată oricând folosi cu rolul de hârtie igienică. Iar când secretarii de consilii locale se pricep să citească şi să aplice un text de lege cu tot atâta eficienţă ca unul care nu cunoaşte decât limba chineză, este limpede că treburile nu au cum merge în administraţia respectivă.
La Axintele, majoritatea consilierilor în funcţie, conduşi în luptă de primarul PSD, habar nu aveau de modificările aduse statutului aleşilor locali, conform cărora, un consilier îşi pierde mandatul odată cu calitatea de membru al partidului pe listele căruia a candidat. Ce contează? Că doar oamenii l-au ales, aşa că trebuie menţinut în funcţie. Aberaţia durează din octombrie 2008 şi numai după ce Prefectura a chemat în judecată Consiliul Local Axintele, aleşii de acolo au înţeles că nu e de glumă şi că trebuie să constate încetarea înainte de termen a mandatului, pentru doi dintre consilieri. Bine, că între timp cei doi consilieri nu numai că au participat la şedinţe, dar au mai şi votat (ceea ce ridică o problemă privind nulitatea hotărârilor luate astfel) şi au încasat indemnizaţia. Dacă aceşti consilieri ar fi obligaţi (de exemplu prin actul de control al Curţii de Conturi) să pună din buzunare prejudiciul adus bugetului local prin plata ilegală a indemnizaţiilor către cei doi consilieri excluşi din partidul pe listele căruia au candidat, ar înţelege şi ei că legea nu este facultativă şi trebuie respectată chiar şi la Axintele.
La Traian, consilierii PSD şi-au dat demisia. Prostia este că s-a spus că şi-au dat demisia şi supleanţii de pe lista de candidaţi. De unde au demisionat aceştia? Cum de unde? De pe listă!!!
La Săveni, de vreo 6 luni, este menţinut un viceprimar, şi plătit cu indemnizaţia aferentă, deşi Prefectura a atacat ca ilegală numirea acestuia în funcţie. Moment în care s-a suspendat şi aplicarea acelei hotărâri. Numai că omul a venit la muncă, şi-a luat banii… Plăteşte cineva?
Poate doar contribuabilul! Că din buzunarul lui se achită incompetenţa altora!!!       

Daniela Istrate

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.