Cetatean bulgar trimis în judecata, în stare de arest preventiv, pentru trafic de minori si trafic de persoane

0

Barbatul este acuzat ca în perioada iulie-august 2005, sub pretextul unui loc de munca, a racolat si obligat trei tinere, dintre care una minora, sa se prostitueze în orasul Frankfurt din Germania.

În prezent, inculpatul se afla în arestul IJP Ialomita

Politistii ialomiteni din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate, sub directa coordonare a procurorilor din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata  – Biroul Teritorial Ialomita au finalizat cercetarile, iar procurorii au dispus trimiterea în judecata a unui barbat de cetatenie bulgara, în vârsta de 48 de ani, sub aspectul savârsirii infractiunilor de trafic de persoane si trafic de minori.

În fapt, în cursul anului 2005, cu prilejul unei deplasari a cetateanului bulgar în municipiul Calarasi, acesta a cunoscut o femeie în vârsta de 35 de ani din comuna ialomiteana Ciulnita, împreuna cu care, cu consimtamântul acesteia, a hotarât sa se deplaseze în Germania, unde cea din urma sa practice prostitutia. Totodata, cei doi au convenit ca în cazul în care aceasta mai gaseste si alte fete, tot pentru practicarea prostitutiei, sa le ia cu ei în Germania.

Întrucât în momentul luarii deciziei de a pleca în Germania, femeia nu avea banii necesari procurarii pasaportului si efectuarii transportului din România în Germania, lucru pe care l-a adus la cunostinta cetateanului bulgar, acesta si-a luat angajamentul ca va achita el toate cheltuielile aferente plecarii ei, dar si pentru fetele pe care le va gasi si determina sa îi însoteasca.

Astfel, sub pretextul asigurarii unui loc de munca la spalat vase într-un restaurant din Germania, cei doi au determinat trei tinere, doua în vârsta de 18, respectiv 23 de ani, din comuna Milosesti si o a treia, minora, în vârsta de 16 ani, din comuna Ciulnita, sa îi însoteasca în Germania.

Mai mult, pentru a-si asigura victimele de bunele intentii, cei doi s-au deplasat la domiciliile acestora, ocazie cu care au discutat cu parintii, garantându-le ca în Germania, tinerele vor fi angajate la spalat vase într-un lant de restaurante, al caror proprietar era prezentat a fi cetateanul bulgar.

Odata ajunsi în orasul Frankfurt, celor trei victime li s-au luat pasapoartele si au fost obligate sa se prostitueze, întrucât trebuia sa restituie bulgarului sumele de bani „datorate” pentru perfectarea pasapoartelor si efectuarea transportului.

În baza probatoriului administrat, fata de inculpat, la data de 18 mai a.c., s-a dispus masura preventiva a retinerii si ulterior a arestarii preventive fiind trimis în judecata pentru savârsirea infractiunilor de trafic de persoane si trafic de minori.

În ceea ce priveste activitatea infractionala a femeii în vârsta de 35 de ani, din comuna Ciulnita, aceasta a fost arestata în luna martie 2006 si apoi condamnata, în aceeasi cauza.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.