Chiar dacã pentru scurt timp, Cazacu a fost numit prefect!

0

În şedinţa de ieri, Guvernul a emis o hotãrâre prin care Cazacu Marinicã a  fost numit în funcţia de prefect al judeţului Ialomiţa. Hotãrârea respectã Decizia nr.588 din 5 februarie 2009, pronunţatã de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prin care s-a dispus reîncadrarea lui Cazacu pe funcţia deţinutã anterior emiterii deciziei nr.209 din 6 august 2007 de cãtre primul ministru din acea vreme, Cãlin Popescu Tãriceanu.

„Din august 2007, când am fost transferat pe un post de inspector guvernamental, am considerat cã este vorba de un abuz al premierului Tãriceanu. Este cu atât mai bine cu cât acest abuz a fost sancţionat şi de cãtre Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie prin sentinţa pronunţatã“, susţine Cazacu. Numirea în funcţia de prefect va fi, însã, urmatã de o suspendare rapidã. „În prezent, situaţia este cu totul alta decât cea din momentul în care m-am decis sã acţionez în instanţã Guvernul României. Existã un protocol de guvernare între PSD şi PDL. S-a stabilit cã funcţiile de prefect şi de subprefect vor fi ocupate dupã apartenenţa politicã a preşedintelui de consiliu judeţean. Şi cum, în Ialomita, un membru PSD este preşedintele Consiliului Judetean, corect este ca şi funcţia de prefect sã fie ocupatã de persoana propusã pentru acest post de cãtre partidul respectiv“, mai spune Cazacu.

Suspendarea va fi urmatã de o altã numire, cea a lui Alecsandru Ştiucã. Şi cum acesta a devenit deja funcţionar public, nu existã nici un obstacol pentru ca nominalizatul PSD sã ajungã curând prefect al judeţului.

Daniela ISTRATE

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.