Lucrări de mântuială, pentru 50 de miliarde de lei vechi!?!
Pereţi crăpaţi, parchet deteriorat, uşi şi geamuri care nu se închid, tencuială căzută… Şi asta la doar câteva luni de la finalizarea lucrărilor de consolidare a sediilor CJI şi Prefectură. Pentru că CJI refuză să ne pună la dipoziţie o copie a contractului, pe motiv că este încheiat între constructor şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, nu putem decât preciza că valoarea totală a lucrărilor a depăşit 50 de miliarde de lei vechi, o parte din această sumă fiind alocată din bugetul judeţului.
Consolidarea Palatului Administrativ reprezintă o investiţie ce depăşeşte 50 de miliarde de lei vechi, o parte din sumă venind de la Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD), iar cealaltă reprezentând cofinanţare din bugetul judeţului. Contractul, semnat în 2009, de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei (în prezent, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului), a fost adjudecat de societatea Concas SA Buzău. Firma a apelat la un constructor local pentru a finaliza lucrările, este vorba de Concivic SRL. Vorbim despre un proiect derulat în cadrul programului naţional „de diminuare a riscurilor în cazul producerii calamităţilor naturale şi pregătirea pentru situaţii de urgenţă“.
După finalizarea lucrărilor de consolidare, CJI şi Prefectura s-au întors „acasă“. La numai câteva luni de la finalizarea lucrărilor, cel puţin la Prefectură, situaţia se prezintă astfel: geamuri şi uşi care nu se închid, uşa de la intrare se mişcă cu totul şi este foarte greu de închis, pereţii au început să crape, iar parchetul să se deterioreze. Tot la intrare, tencuiala a căzut. Şi, de la început, ba a fost un geam spart, ba găuri în plafon şi fire lăsate la întâmplare, fără a fi izolate. Nu mai vorbim de canalizare, care se tot înfundă…
Am încercat să obţinem informaţii despre derularea acestui proiect. Dar CJI a invocat o clauză de confidenţialitate, pe motiv că directorul Unităţii de Management a proiectului, din cadrul MDRT, se opune ca acest contract să fie făcut public.
N.R.: Până la închiderea ediţiei, nu am primit răspunsul la solicitarea noastră, înaintată biroului de presă din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.
Daniela ISTRATE, www.curierulialomitean.ro
Cine stie cate renovari de apartamente, case sau vile s-au „rezolvat’ cu materialele care nu au mai ajuns la destinatia din contract? Intrebati si pe sefii de la Concas sau Concivic!
CJI adica Consiliul Judetean Ialomita, unde presedinte este un psd-ist, unde majoritatea apartine psd-ului…E vreun om care sa se mire de situatie? Asta-i realitatea in RO, unde partidul ce-l are ca brand pe iliescu…
Exact ce spuneam in urma cu cateva saptamani…. Lucrarea made in Concivic….Materialele folosite au fost dintre cele mai ieftine. Parchetul vai mama lui, termopanele montate in graba si strambe, geamurile au fost sparte de la montaj, cele mai multe fiind pe partea de nord, peretii sunt strambi si nici unul nu cred ca iese la boloboc, usile au fost luate la rindea de tamplari pentru a se inchide, si nu mai tin eu minte cate mizerii mai sunt acolo. Plus de asta, incompetentul de Ciuperca si-a tras birou dupa placul inimii lui de comunisto-pesedist : culoarea vopselei de pe pereti, amplasarea corpurilor de iluminat, sa se dea cu nu stiu ce smec pe tavan, etc. de parca dadea bani de la muma-sa din buzunar. Ti-ai dracu de alesi ai poporului !