Demiteri TV fără bază legală! Ministerul Agriculturii „spală” obrazul ministrului Sârbu cu explicaţii puerile

0

La solicitarea noastră, adresată biroului de presă din cadrul ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, răspunsul este unul de pomină. Adică, noi întrebăm de mere, şi ni se dă preţul la pere. Pentru că, în loc să ne indice baza legală pentru demiterile anunţate în direct de ministrul Ilie Sârbu, competenţii din subordinea acestuia bat câmpii… Şi asta pentru că nu există o astfel de bază legală!

Ministrul Agriculturii a ales o cale nu tocmai nouă pentru a anunţa demiterea în masă a directorilor APIA din Bucureşti şi din judeţe: posturile centrale de televiziune. Bine, mai întâi a apărut ştirea… Până să apară şi ministrul în direct, probabil aflase între timp de gafa făcută, pentru că nu avea cum să demită din funcţie persoane cu care ministrul Agriculturii nu are nici un fel de raport de muncă. A „cusut” o explicaţie pentru gestul său, invocând întârzierile plăţilor către fermieri, uitând că APIA centrală este cea care dă OK-ul pentru demararea procedurii de plată şi că APIA centrală nici nu avea cum să o facă, din moment ce chiar Ministerul nu comunicase bugetul instituţiei. Ori, fără buget aprobat, orice plată era imposibilă.

Pentru a afla şi noi care este temeiul legal care acoperă gestul ministrului Agriculturii, am solicitat un asemenea răspuns biroului de presă din cadrul MAPDR. Nu putem decât să felicităm funcţionarii din acest compartiment, dar numai pentru rapiditatea cu care ne-au răspuns. Pentru că răspunsul… În loc de a ni se indica clar articolele de lege, care au stat la baza demiterilor de joia trecută, funcţionarii MAPDR bat câmpii… Ce bază legală? Ni s-a pus la dispoziţie un comunicat de presă, pe care oricum îl aveam de pe site-ul ministerului. Şi credem că explicaţia stă în faptul că nici nu aveau ce să comunice, din moment ce demiterile nu au la bază vreun text de lege. Poate doar o dorinţă, de a avea posturile vacante, pentru noua generaţie de directori… politici!

N.R. Ce „detergent” va fi folosit pentru a „spăla” obrazul ministerial? În numărul viitor! 

Daniela ISTRATE

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.