Din culisele politicii locale: PSD Ialomiţa nu mai vrea la guvernare, dacă şi pentru o secundă Cazacu va fi prefect!

0

Zarvă mare în tabăra social-democraţilor ialomiţeni, după ce liderul PDL Ialomiţa şi-a recâştigat în instanţă funcţia de prefect al judeţului. Atât s-au tulburat apele în organizaţie, că liderul Silvian Ciupercă a cerut sprijinul colegilor din partid pentru a şti omul (politic) cum să reacţioneze în presă. Că îi vor unii părerea cu orice preţ, cică pentru a-şi creşte numărul de ziare vândute! Aşa că s-a mai pus de o întâlnire, unde capul judeţean al PSD a tunat şi a fulgerat împotriva celor care nu au ştiut să gestioneze povestea din instanţă a dosarului Cazacu-Guvern. Că nu sunt toţi la fel de competenţi ca super-competenţii din PSD Ialomiţa, chiar dacă lucrează prin Ministerul de Interne!
Siguri pe fotoliul de reprezentant al guvernului în teritoriu, sentinţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a răscolit de tot apele (şi aşa tulburi) din PSD, ramura de pe Ialomiţa. Li s-au răvăşit inclusiv orgoliile, că domn’ Ciupercă (mare om, mare caracter!) nu poate să-şi vadă duşmanul politic, chiar şi pentru o secundă, din nou prefect.

Şi doar de asta mai aveau nevoie, din moment ce nici la numirile pe posturile de conducere din instituţiile deconcentrate, organizaţia nu stă tocmai pe… roze.
Politicienii de la vârful PSD au mai multe de rezolvat. Mai întâi, cazul „Cazacu”. Şi au decis că democrat-liberalul nu trebuie să se întoarcă pe postul de prefect nici măcar o secundă, chiar dacă îşi va da demisia după aceea, că nu vor ei, cei din PSD, să audă declaraţii că au luat ce au refuzat alţii. Propunerile lansate sau primite de Ciupercă au fost diverse. De la găsirea unei soluţii pentru a ataca sentinţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (amintindu-se totuşi că doar procurorul general al României o poate face), la adoptarea unei poziţii de forţă, de genul ori Cazacu renunţă înainte de a fi numit, ori organizaţia va propune conducerii centrale a partidului ieşirea de la guvernare! Şi dacă, totuşi, va fi numit, atunci vor cere suspendarea în secunda doi! S-a propus chiar ca filialele celor două partide să-l oblige pe Cazacu să renunţe înainte de a fi numit, pentru ca acesta să nu aibă posibilitatea să-şi asume succesul revenirii în funcţie! Nici măcar pentru o secundă!
Nemulţumirea porneşte şi de la faptul că protocolul încheiat între cele două partide (care nu are efecte juridice, nu-i aşa domnule Ciupercă?) poate fi rupt oricând, dar că statutul funcţionarului public este bătut în cuie! Care statut îi pune ceva probleme chiar propunerii partidului la fotoliul de prefect, ex-deputatul Alecsandru Ştiucă.

Pentru că numirea lui Ştiucă este o altă problemă pe care o au de rezolvat Ciupercă şi ai lui! Dacă funcţia va fi politizată (aşa cum a pornit ideea din capul şefului PSD Ialomiţa undeva pe la Sinaia), numirea se va face imediat, eventual în următoarea şedinţă de guvern. Însă, dacă se întârzie cu decizia privind repolitizarea acestei funcţii, atunci Ştiucă are serioase probleme de numire, pentru că nu este funcţionar public. Cum să-i poată partidul „fabrica” un document de funcţionar public? Că şi dacă ar putea (şi bănuim că poate), Ştiucă ar mai avea un obstacol de trecut, că ar fi incompatibil cu funcţia de cadru didactic pe care o deţine în prezent!
Revenind la orgoliul rănit al preşedintelului PSD Ialomiţa, probabil că va apărea în presă cu o declaraţie, croită la întâlnirea cea de taină de zilele trecute. O va da pe ironie, cu haina de funcţionar public pe care unii o tot îmbracă şi dezbracă… Parcă şi vedem unde va apărea prima dată declaraţia liderului PSD, chiar dacă nu bagă nimeni mâna în foc că ziarul respectiv se va vinde ca pâinea caldă având marea declaraţie pe prima pagină! Cu siguranţă, va fi o reacţie care va ascunde măcar o parte din frământarea din ultimele zile a lui Silvian Ciupercă şi a celor din jurul acestuia.

N.R.: Unii sunt bolnavi de putere. Şi chiar recunosc, în anumite cercuri. Sfatul nostru: trataţi-vă, până nu este prea târziu!!!

PDL Ialomiţa: Votaţi în BPJ!

Dacă în PSD Ialomiţa apele sunt tulburi, iar oamenii caută soluţii pentru şefia deconcentratelor pe care şi le-au adjudecat şi pentru a rezolva problema cu statutul funcţionarului public pe care o are Alecsandru Ştiucă, în tabăra opusă, cea a PDL Ialomiţa, lucrurile merg mult mai simplu. Pentru că sprijinul pentru o persoană sau alta, care ar urma să ocupe o funcţie de conducere în instituţiile publice (atunci când se va rezolva aspectul ce ţine de politizarea unor astfel de funcţii) s-a tranşat democratic, în cadrul Biroului Permanent Judeţean. Nu au fost întâlniri de taină, cu funcţii date pe sub masă… Persoanele care şi-au exprimat dorinţa de a ocupa astfel de funcţii au intrat în competiţie, iar cea care a obţinut cel mai mare număr de voturi a devenit propunerea organizaţiei pentru funcţia respectivă. Se pare că nu va fi nici o problemă în cazul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, unde postul de director executiv aparţine deja unui membru PDL, Nicoleta Staicu. La fel şi în cazul Oficiului Judeţean de Consultanţă Agricolă, unde director executiv este Mariana Pandele. Şi Aneta Ştefan va rămâne director executiv la Direcţia Judeţeană de Statistică Ialomiţa. La fel ca şi Mihai Geantă, director al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Ialomiţa.
Un deranj mai mare s-ar produce la şefia Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Ialomiţa, unde Mihai Puia nu se mai simte deloc confortabil pe fotoliul pe care l-a ocupat de ani de zile, indiferent de partidul aflat la guvernare. Locul ar putea fi ocupat de Vasile Şincan, medic veterinar şi candidatul PDL la Primăria Sudiţi. La Garda Naţională de Mediu, Comisariatul Judeţean Ialomiţa, în locul liberalului Cezar Zamfir (care s-a pregătit de plecare găsindu-şi un post la cabinetul deputatului Cristina Pocora) poate să ajungă consilierul judeţean al PDL, Ion Grigore.
Chiar dacă a fost disputată de mai mulţi, şefia Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Ialomiţa revine prin votul BPJ lui Dragoş Soare. Olivia Postole a obţinut voturile colegilor de partid pentru prima funcţie la Casa Judeţeană de Pensii, iar Ilie Stavăr, pentru postul de inspector general al Inspectoratului Şcolar Ialomiţa, de unde ar urma să fie debarcat Gheorghe Petre, preşedintele PNL Ialomiţa.

Daniela Istrate

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.