Dumneavoastră decideţi!

0

„Războiul apei“ continuă în Slobozia. Sunt cetăţeni mulţumiţi, dar şi alţii care semnează listele lui Paros sau care sunt nemulţumiţi de calitatea apei pe care o primesc la robinete, dar nu vor ca primarul să fie demis. De la Primărie se emit comunicate pentru liniştea consumatorilor Urban, comunicate cu rolul de a ne convinge că apa este potabilă, iar consumul acesteia nu reprezintă un pericol pentru sănătatea populaţiei.

Informaţiile contradictorii, mai mult sau mai puţin oficiale, care sunt furnizate consumatorilor din sursa subterană a municipiului, nu fac altceva decât să menţină tulbure situaţia din jurul investiţiei de peste 150 de miliarde de lei vechi făcută de administraţia publică locală. Singurul aspect clar din toată povestea îl reprezintă necesitatea unei surse noi, care să pună capăt dependenţei de Amonil, o societate aflată în pragul falimentului, care deţinea controlul total asupra apei furnizată Urban.

Cum a gestionat administraţia locală derularea acestei investiţii, vom afla probabil după ce poliţia va finaliza ancheta pornită la sesizarea unui partid politic. Şi nu credem că sunt şanse pentru ca, într-un dosar de o asemenea complexitate, răspunsurile să vină prea curând.

Deocamdată, consumatorii sunt puşi în situaţia de a evalua informaţiile primite. Probabil că nu pe mulţi îi interesează dacă banii au fost sau nu cheltuiţi legal, însă calitatea apei pe care sunt nevoiţi să o consume este o temă importantă pentru fiecare. Consumatorul Urban nu vede culoarea politică pe care a căpătat-o apa potabilă, ci chiar culoarea gălbuie a lichidului ce i se furnizează pe conducte. Că de vină sunt chiar conductele, nu înseamnă automat că aceşti consumatori trebuie să aştepte liniştiţi până când administraţia locală face rost de banii necesari pentru schimbarea acestora, iar noua investiţie va fi finalizată. Că „problema“ nu a fost identificată de nenumăraţii specialişti care s-au perindat prin proiect de la primul pas până la recepţia lucrării, este un alt aspect care demonstrează că, atunci când nu se iau în calcul toate variantele posibile, obţinem doar o investiţie care generează necesitatea unei alte investiţii…

Şi, indiferent de numărul de buletine de analiză arătate publicului, acestea nu pot face apa incoloră, acolo unde apa chiar are culoare! Că doar nu se consumă apa din documentele prezentate!

Daniela ISTRATE

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.