După ce au fost „ciuruite” de „apa lui Ionaşcu”, străzile din Slobozia, modernizate cu 50 de miliarde de lei!

0

La aproape 50 de miliarde de lei vechi, la atât se ridică suma alocată, în 2010, din bugetul local pentru extinderea şi modernizarea străzilor din municipiu. După ce au lăsat în urmă echipele de intervenţie ale Urban, nevoite să „cârpească” ţevile sparte de apa furnizată în Slobozia, această sumă, plus ce se va mai aloca în acest scop, urcă nota de plată plătită de comunitate pentru noua sursă de apă.

Parcă niciodată străzile din Slobozia nu au arătat în aşa hal. Intervenţiile repetate pentru a drege conductele sparte de apa obţinută din sursă subterană a transformat Slobozia într-un şantier permanent. Asfaltul este spart pentru a se ajunge la ţevi, iar în gropile apărute astfel se aruncă ceva piatră, numai pentru a se spune că s-a refăcut strada. Bani cheltuiţi pentru reparaţii, alţi bani pentru piatră şi încă şi mai mult, dacă se va trece la plombarea gropilor din asfalt. La cât se va ridica nota de plată ce a fost şi continuă să fie achitată de comunitate? Nu se poate spune. Sunt zeci de miliarde de lei vechi, bani consumaţi la realizarea investiţiei privind noua sursă de apă a municipiului, pentru intervenţii, pentru asfaltarea gropilor din străzi, pentru…

Deocamdată, cetăţenii înjură… Pentru apa primită la robinete, pentru apa plată cumpărată din comerţ, atunci când dau cu maşinile prin gropile din municipiu.

Şi, dacă tot se risipeşte atâta apă în timpul avariilor înregistrate pe reţeaua de distribuţie, cine plăteşte şi pentru aceasta? Bineînţeles, dacă nu se facturează integral populaţiei, atunci societatea Urban mai adaugă o sumă la pierderi… Că doar aşa s-a întâmplat şi atunci când a fost obligată să furnizeze apă sub preţul de cost, şi atunci când i s-a impus să menţină sistemul centralizat de furnizare a căldurii, chiar dacă nu mai erau decât 1-3 beneficiari pe o scară de bloc!

Daniela Istrate

www.curierulialomitean.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.