Feteştenilor nu le plac dezbaterile publice, ci preferă bârfa la colţ de stradă

0

Feteştenii care folosesc frecvent mijloacele de transport în comun şi-ar dori să circule în siguranţă şi să aibă parte de condiţii confortabile. Cel puţin aşa reieşea din sesizările pe care le-a primit primăria în decursul anilor şi din discuţiile ad-hoc din staţii sau autobuze. Însă, când feteştenii au fost invitaţi la dezbaterea publică să-şi spună punctele de vedere privind  raportul de activitate al Transbus, aceştia nu au venit. Ceea ce înseamnă, ori că sunt mulţumiţi de serviciile oferite de această societate (deşi autobuzele au o vechime între 14 şi 34 de ani), ori îi lasă pe alţii să hotărască pentru ei. 

Din raportul prezentat de Transbus, reiese că societatea dispune de un parc auto format din 14 autobuze şi două microbuze. Programul de transport prevede efectuarea de curse regulate pe rutele Gară-Buliga, Gară-Colonişti şi Gară–Vlaşca. 

Raportul arată că vechimea parcului auto este cea mai gravă problemă cu care se confruntă societatea: „Vechimea parcului auto, implică cheltuieli mari de întreţinere şi greutăţi în încadrarea în normele tehnice, de mediu şi de confort impuse de o astfel de activitate, anul trecut cheltuindu-se peste 60.000 de lei pentru piese de schimb, anvelope, acumulatori şi materiale. Experienţa a arătat că atunci când un sistem se deteriorează sub un anumit nivel, cheltuielile de întreţinere şi reparaţii vor fi mai mari la sfârşitul duratei de viaţă decât atunci când sistemul este menţinut în stare bună până la atingerea unui prag de eficienţă”, precizează directorul societăţii, Valentin Stănescu.

Primarul Gheorghe Catrinoiu a spus că a primit solicitări din partea localnicilor de a suplimenta traseele şi de a înfiinţa mai multe staţii de autobuz, schimbări ce în raport nu se regăsesc, şi cum feteştenii nu au fost la dezbatere, „Transbus” Feteşti  îşi va desfăşura activitatea ca şi până acum. 

Aura RĂDOI

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.