Fii bărbat!

8

După ani şi ani petrecuţi ca şefi ai administraţiei publice locale, unii primari încep să confunde comunitatea cu ograda proprie, comportându-se ca pe propria moşie şi considerând că toate ideile care le trec prin cap sunt mană cerească pentru cetăţenii pe care îi reprezintă. Nici gând să accepte atunci când au greşit, aşa că, ori de câte ori o dau în bară, prima grijă este să găsească vinovaţii, pe care să îi arate cu degetul în piaţa publică. Şi vinovaţi de ocazie se mai găsesc, din moment ce marele şef are în subordine şefi ceva mai mărunţi, gata să înghită orice critică publică doar pentru a-şi menţine poziţia călduţă pe care o ocupă.

La Slobozia, scandalul apei scoate la iveală carenţele unui mod de a face lucrurile în administraţia locală. Ceea ce rămâne necunoscut populaţiei în cazul celorlalte investiţii, devine vizibil de data aceasta, pentru că nu este nevoie decât să deschizi robinetul pentru a vedea că „apa plată” promisă de primarul Ionaşcu înainte de alegerile locale din 2008, nu poate fi folosită decât ca apă menajeră. Sunt şi buletine de analiză care demonstrează că, în multe locuri din municipiu, apa nu este potabilă. Şi nici nu ai nevoie de cine ştie ce analize, pentru a constata măcar că, în loc ca lichidul respectiv să fie incolor, acesta poartă culoarea fierului.

Această investiţie, care a „înghiţit” peste 150 de miliarde de lei vechi, are „proprii” vinovaţi. În vara lui 2007, când am deschis dezbaterea asupra calităţii apei obţinută din forajele executate, s-a dat vina pe reactivii din laboratoarele Urban, că aceştia erau expiraţi şi, din această cauză, s-au înregistrat depăşiri la anumiţi indicatori. Mai apoi, un an mai târziu, când pe conductele de aducţiune ale Amonil a fost o avarie, iar municipiul a fost alimentat din noua sursă, s-a spus că apa nu este potabilă, pentru că trebuie o staţie de clorinare nouă. Timp de un an, municipalitatea şi Urban au tot încercat să autorizeze sursa de apă, eveniment ce s-a produs abia în iunie 2009, autorizaţia fiind semnată de un coleg de partid al primarului. După ce s-a renunţat la Amonil şi s-a trecut pe apa din sursă subterană, majoritatea consumatorilor au primit apă cu rugină. De vină? Specialiştii, care nu au putut să prevadă ce reacţie va avea clorul în exces la trecerea prin conductele din oţel. Şi când au existat diferenţe majore între rezultatele analizelor, pe aceleaşi probe, între laboratoarele DSP şi Urban, normal, metodele de analiză folosite de DSP erau cele greşite.

Pentru a justifica situaţia, primarul Ionaşcu nu omite să arunce totul în zona politică. Vezi Doamne, PDL-ul e de vină pentru că se face atâta zarvă în jurul calităţii apei.

Primarul Ionaşcu nu are curajul pentru a-şi asuma public propriile greşeli. Şi, atunci când nu are argumente, atacă! Pe orice temă şi pe oricine îl pune, într-un fel sau altul, printre vinovaţi. Pentru că, indiferent de ce se întâmplă, primarul Ionaşcu nu are nici o vină. Niciodată!

(Bine că măcar domnia sa crede în ceea ce spune!!!).

Daniela ISTRATE

8 comentarii

 1. Ai dreptate, Daniela, dar vilele alea pe ce bani se construiesc? Pe banii nostri, cei care luam amenzi de la comunitarii lui ionascu, sau de la militia rutiera, pe impozitele si taxele noastre. Si sa stii ca nu Ionascu e cel mai mare hot, e chiar institutia pe care o conduce!

 2. Bravos Florine,
  te-am verificat pe un site ;esti pe pozitia 17978 ;
  Ceilalti nu sariti ca voi nici nu apareti in primele 50.000 de pozitii.
  (nici Victor cu Adi cu tot Iar celelalte Ziare nu exista)
  BAFTA.

 3. m-am lamurit (oarecum) si cu zelist asta… nu cu ce se ocupa, ca nu am priceput – dar am cautat acolo blogul meu (pe care intra doar cei cativa prieteni, 5-6 persoane, si nici aia zilnic) care in zelist e pe locul 9844. fata de guraialomitei.com (cu peste 500 vizitatori pe zi) care este pe locul 17.978. tu intelegi ceva? eu nu.
  deci m-am lamurit: nu pricep ce e zelist, nici ce vrea, si nici nu vreau sa stiu. trafic.ro imi este suficient si consider ca este ceva serios, din moment ce toata presa e contorizata la ei.

 4. Daniela, cum arata cearsfafurile tale si rufele tale albe in general? nu-i asa ca deja s-au ingalbenit? ma intreb d-na ionascu cu ce isi spala lenjeria, cu apa plata sau cu apa din puturi…dupa ce ca nu e buna de baut, apa din slobozia nici de spalat nu e buna, toate rufele albe, cu tot clorul si innalbitorii de pe lume, tot galbene sunt de la rugina din apa… halal civilizatie! … doamne, cat isi mai rabda slobozenii primarul????

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.