Hai, PA!

0

Controlat de PSD, chiar şi când partidul a fost în opoziţie, Ialomiţa a devenit treptat un judeţ fruntaş într-un top naţional al sărăciei. Cu economia pusă la pământ de toată gama de afacerişti care a populat partidul, cu graniţele închise pentru investitori din afară, judeţul s-a transformat într-o anexă social-democrată, în care jaful şi minciuna au ocupat primele locuri.
Dacă nu ar fi trist, mai că ne-am amuza copios ascultând discursurile exersate cu grijă în aticamerele partidului, de candidaţii mai vechi sau mai noi ai PSD. Cum promit ei marea cu sarea tocmai celor pe care i-au lăsat fără un loc de muncă! Cum îşi construiesc programe electorale sforăitoare, pe care le servesc mai apoi ca praf în ochii electoratului ialomiţean! Cum îşi scutură hainele politice de corupţie şi se prezintă curaţi ca lacrima celor care mai au răbdarea să-i asculte! Cum se anagajează că vor rezolva problemele pe care le-au ţinut îngropate în mandatele trecute!
Pentru Ialomiţa, voturile pentru PSD înseamnă, în cel mai bun caz, a rămâne exact în locul în care se găseşte astăzi. Un judeţ sărac, cu mulţi abonaţi la ajutoarele sociale, cu tineri care îşi găsesc locuri de muncă în alte părţi, cu contracte publice date pe mână scurtă unor firme controlate de partid.
Cu parlamentari de tipul Şerban Nicolae şi Bogdan Pascu, pentru care Ialomiţa nu a fost decât o simplă rampă de lansare către Senat şi Camera Deputaţilor, problemele cetăţenilor din judeţ nu au cum ajunge în Parlament.
În faţa promisiunilor fără acoperire turnate de-a valma în capul electoratului ialomiţean, nu trebuie decât să privim în jur pentru a vedea ce s-a realizat până acum. Vom vedea urmele societăţilor comerciale de stat, înghiţite de firmele unor membrii PSD; vom vedea drumurile judeţene pline de gropi; vom vedea lucrări de mântuială efectuate de agenţii economici cu trecere la acelaşi PSD, la tarife de lux, achitate din fonduri publice . Şi vom vedea comportamentul mitocănesc al unora, care se consideră nemuritori în funcţie şi care îşi însuşesc un mandat de 4 ani ca pe o moştenire de familie!

Daniela Istrate

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.