L-aţi vrut, îl aveţi!

0

 

Mai cu o intervenţie televizată, mai cu o şedinţă în care s-a oferit alternativa „ori pleci singur, ori avem noi grijă“, ministrul Agriculturii poate primi felicitările partidului pentru modul în care a reuşit marea performanţă de a elibera posturile de conducere de la nivelul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. Mult prea grăbit pentru a-şi fixa în posturi oamenii propuşi de judeţe, Ilie Sârbu a trecut peste orice obstacol pe care legea i l-a aşezat în drum pentru a curăţa funcţiile cheie de intruşi. Şi cum legea nu îi oferea şi instrumentul necesar pentru a-i demite direct, aşa cum anunţase, s-a mulţumit cu decizia unora dintre cei vizaţi de a lăsa liberă prima poziţie şi să coboare pe scara ierarhică a instituţiei. Urmează ca vreo 50-60 de specialişti, doar în prima etapă, să se cocoaţe la şefia unităţilor judeţene, pentru a creşte performanţa profesională şi a elimina întârzierile din sistem! Vorba vine!

În Ialomiţa, directorul executiv Victoria Didiţă a preferat să părăsească această funcţie, chiar dacă a ocupat-o prin concurs, în august 2008, când judeţul se afla pe ultimul loc în topul unităţilor similare din ţară. Şi, cu toate că a acceptat singurul post vacant din instituţie, de şef de serviciu, nu a fost ocolită de controalele dispuse prin ţară de către ministrul Agriculturii. 

Hotărârea de a lăsa vacant primul post din instituţie va permite PSD Ialomiţa să-şi impună preferatul ca director executiv al APIA. Sunt vehiculate mai multe nume, însă se pare că nu s-a luat o decizie clară în acest sens. 

Conform înţelegerii din cadrul partidului, numărul de posturi de conducere va fi atribuit în funcţie de rezultatele obţinute la alegerile parlamentare, pe colegiile uninominale pentru Camera Deputaţilor. Cele 23 de funcţii, care revin PSD în urma negocierilor cu PDL, urmează să fie ocupate de 7 persoane susţinute de Colegiul Slobozia, 6 aparţin zonei Căzăneşti şi câte 5 sunt pentru Feteşti-Ţăndărei, respectiv Urziceni.

Indiferent de numele noilor directori de instituţii deconcentrate, care vor fi numiţi imediat după intrarea în vigoare a legii care transformă aceste posturi din funcţii publice în funcţii politice, ne îndoim că se va schimba mare lucru în sistem. Doar că totul va avea o puternică motivaţie politică şi că vor dispărea concursurile trucate organizate de partide din 4 în 4 ani!

Daniela Istrate

 

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.