La Feteşti, rromii fac legea! Asistenţii medicali sunt frecvent agresaţi de rromi!

0

Conducerea spitalului municipal Feteşti a modificat programul de vizită în unitate. Astfel, dacă până acum cetăţenii care doreau să-şi viziteze rudele internate intrau în spital la orice oră, de acum mai pot intra doar la orele prânzului. Mai mult, nu pot intra la vizită grupuri formate din mai mult de 3 persoane. Managerul unităţii medicale, Stelian Barcari, a precizat că erau necesare aceste schimbări pentru siguranţa asistenţilor medicali şi pentru restabilirea liniştii în spital.

«O asistentă a fost pur şi simplu strânsă de gât de un cetăţean de etnie rromă»

„Este nevoie şi de pază în unitate pentru că în ultima vreme agresivitatea anumitor cetăţeni faţă de cadrele medicale a devenit frecventă. Spre exemplu, în urmă cu câteva săptămâni, o asistentă de pe chirurgie a fost pur şi simplu strânsă de gât de un cetăţean de etnie rromă din Vlaşca, iar aşa ceva nu este posibil, nu este admis. În loc să ne facem treaba şi să tratăm pacienţii, noi trebuie să ne luptăm cu diferiţi indivizi care, deşi nu au nici o asigurare socială de sănătate, au impresia că totul li se cuvine şi că au mai multe drepturi decât ceilalţi cetăţeni ai municipiului.”

Managerul Spitalului Muncipal Feteşti, Stelian Barcari, a adăugat că în momentul de faţă nu sunt bani în bugetul spitalului pentru a aduce o firmă de pază şi de aceea va cere ajutorul administraţiei locale.

Aura RĂDOI

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.