La masă cu infractorul! Şeful Poliţiei Slobozia, beat mangă, filmat de interlopi!

8

• Iosif Chirică este acuzat de clanul lui Gheorghe Toma, zis „Gigi Piticu”, că a luat şpagă. În absenţa infractorului, care se află în arest, a ieşit la înaintare concubina acestuia, care a prezentat la OTV înregistrări cu şeful Poliţiei Slobozia. Chirică, în stare avansată de ebrietate, a fost filmat şi fotografiat într-un local public din municipiu, în compania lui „Gigi Piticu”, dar şi în casa acestuia. Printre numele pronunţate în timpul emisiunii se regăsesc şi cel al unui procuror şi al unuia dintre adjuncţii lui Chirică;

• Din informaţiile noastre reiese că se ştia foarte bine de cele întâmplate. După ce Chirică a fost actorul principal în filmările cu „Gigi Piticu”, şeful IJP Ialomiţa, Stan Bîtlan, a fost informat în scris de unul dintre subalterni de aventura bahică a lui Chirică. Raportul, care conţinea şi informaţii cu privire la faptul că şeful Poliţiei Slobozia a fost filmat în timpul distracţiei, pare să nu fi avut vreo valoare pentru conducerea IJP. Mai mult chiar, se spune că inclusiv şeful IJP ar apărea, deloc onorabil, în alte filmuleţe… Cu care ameninţă clanul lui „Gigi Piticu”…

• Conflictul dintre clanurile lui „Gigi Piticu” şi „Calu” continuă… Se aruncă cu găleata de lături dintr-o tabără într-alta, iar zoaiele pătează uniforma de poliţist, şi aşa nu tocmai curată, a unora dintre şefi!

Conflict între clanuri

Clanurile din Slobozia par a fi cele care fac legea în municipiu. Indiferent cât încearcă unele cadre ale poliţiei să îşi facă datoria, au fost mereu poliţişti care s-au mişcat lejer printre infractori, bând cot la cot cu ei şi, eventual, „împrumutând” cu ora câte o „angajată” a acestora.

În vara lui 2007, sediul Parchetului Slobozia a fost pichetat de membrii clanului lui Dincă, aflat în conflict cu clanul lui Toma Frusin. Atunci, a fost o perioadă în care s-au atacat unii pe alţii, s-au călcat cu maşinile, s-au înjunghiat, şi-au distrus casele reciproc… Şi, după fiecare atac, era sesizată poliţia, situaţie în care se mai făcea un dosar penal…

După ce clanul Dincă a devenit mai puţin sonor, oamenii lui Toma Frusin au găsit alţi adversari. Practic, este o luptă între cartiere. Gruparea lui Toma, din Bora, cu cea a lui „Calu”, din „500”. Şi cum „obiectul” de activitate pentru cele două grupări coincid (proxenetism, prostituţie, trafic de persoane…), probabil a fost vorba de… concurenţă neloială!!! Se spune chiar că neînţelegerile dintre şefi au pornit după ce „Calu” i-ar fi suflat lui Frusin câteva fete aflate la produs în Italia…  

De la arestare li se trage

Conflictul s-a aprins după ieşirea din închisoare a lui „Gigi Piticu”, în 2008. De fapt, în închisoare, „Gigi Piticu” a avut mai multe de împărţit cu Ghiţă George Adrian, zis „Buş”, unul dintre oamenii lui „Calu” (Mihaiu Cătălin). Dispută care a avut punctul culminat în noaptea de 10 spre 11 iulie 2008, când poliţiştii l-au găsit pe „Buş” într-o baltă de sânge. Acesta fusese atacat de „Gigi Piticu”, Valentin Ştefăniţă Roşu, Zăgan Marian şi Petre Toma. În urma corecţiei aplicată de „Gigi Piticu” şi ai lui, „Buş” s-a ales cu o dublă factură la femur şi a rămas fără splină. Chiar dacă viaţa victimei i-a fost pusă în pericol, procurorii nu au fost de acord cu încadrarea faptei la tentativă de omor şi au restituit dosarul la poliţie, unde prima încadrare a fost schimbată în vătămare corporală gravă. S-au adăugat infracţiunile de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii publice în formă calificată. La mai bine de 9 luni de la comiterea faptei, procurorii decid să-i reţină pentru 24 de ore pe agresori, iar instanţa a emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele celor 4 infractori. Motiv pentru care s-au pus pe dezvăluiri…

Încep dezvăluirile cu poliţişti

Prima „victimă” este şeful Poliţiei Slobozia, comisarul Iosif Chirică. Care şi-a cam făcut-o singur, după ce a acceptat să bea în compania unuia pe care, în loc să-l primească la masă, trebuia să-l „invite” la birou pentru cercetări. Dar a băut cu „Gigi Piticu”… Şi a băut bine… Apoi s-a urcat la volan şi a pornit spre locuinţa partenerului de băutură. Unde a fost filmat şi fotografiat în alte ipostaze jenante! 

În timpul emisiunii de la OTV, au intrat în direct mai mulţi indivizi, dintr-o grupare sau alta, care s-au acuzat reciproc de comiterea unor infracţiuni şi au amintit de susţinerea pe care o au în Poliţie sau Parchet. 

Din toată bălăcăreala transmisă în direct mai trebuie să amintim de ameninţările cu alte dezvăluiri, care vizează alţi poliţişti (de exemplu, Anghel Papacioc, unul dintre adjuncţii lui Chirică), dar şi procurori. Că ameninţările dintre ei, nu mai surprind pe nimeni!

Dosare penale pe bandă rulantă

Unul dintre cei care au intervenit în emisiune, din tabăra lui „Calu” a fost Ion Jipa. Acesta deţine PF Jipa Ionuţ Alexandru, din octombrie 2005. Ei bine, Jipa este posesorul a 22 de dosare penale, aflate în cercetare la Serviciul Economic din cadrul IJP. Jipa este cercetat pentru circa 50 de fapte de înşelăciune, infracţiuni comise în mediul rural, prin tranzacţionarea unor terenuri. A cumpărat ieftin, mai ales de la proprietari în vârstă, şi a vândut pământul cu sume mult mai mari.

„Calu” are în lucru 3 dosare penale, dar pentru fapte „uşoare”, ca distrugere şi ameninţare. Iar pe numele lui „Gigi Piticu” mai sunt în lucru 12 dosare penale, pentru comiterea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri, lovire, ameninţare sau distrugere.

Mai trebuie amintit de un dosar din 2004, în care încă nu au fost finalizate cercetările. Un grup din Dragalina i-au atacat pe cei din clanul lui Toma Frusin, la Bora. Au fost sparte geamuri, iniţial fiind reclamat şi un furt de 20.000 de euro din casă. 

Pentru că nu au putut proba că au avut acei bani, dosarul a fost întocmit doar pentru distrugere şi violare de domiciliu. Acest dosar a circulat de mai multe ori pe ruta Poliţie-Parchet, procurorii restituind mereu dosarul poliţiştilor pe motiv că nu e completă cercetarea.

În 2006, a mai fost o încăierare, la „Sere”, în conflict intervenind şi un grup de romi din Bărbuleşti.

Circul se mută la Poliţie

Luni, în timp ce concubina lui „Gigi Piticu” şi alţi membrii ai clanului stăteau în faţa sediului Poliţiei municipiului Slobozia, dintr-o maşină au fost aruncate mai multe bilete, cu mesaje împotriva lui „Gigi Piticu”. 

Daniela ISTRATE

Comunicat de presă

În referire la unele aspecte prezentate în cadrul unei emisiuni difuzate pe un post central de televiziune, preluate în parte de mass-media locală şi centrală, Compartimentul Informare şi Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa este împuternicit să facă următoarele precizări:

Conducerea Inspectoratului reafirmă faptul că nu a tolerat şi nu va tolera acte de corupţie sau abateri disciplinare ale cadrelor din subordine, fapt pentru care, la nivelul unităţii a fost declanşată o anchetă internă pentru verificarea aspectelor ce se află în sfera de competenţe a Poliţiei.

În ceea ce priveşte starea conflictuală existentă între două grupări rivale din municipiul Slobozia, efectivele Inspectoratului, sub directa supraveghere a unităţilor de parchet, au acţionat cu fermitate  desfăşurând activităţi atât pentru prevenirea unor fapte de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, cât şi în vederea documentării activităţii infracţionale. Astfel, de la începutul anului 2008, au fost instrumentate 23 de dosare penale în care sunt cercetaţi pentru comiterea de infracţiuni membrii celor două grupări infracţionale, 10 dintre acestea fiind deja finalizate de poliţişti. Facem precizarea că celelalte dosare aflate în lucru se află într-o fază avansată a cercetărilor, în unul dintre acestea fiind dispuse, urmare colaborării cu Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, măsuri privative de libertate.

Referitor la răspândirea, în data de 11 mai a.c., în zona Poliţiei Municipiului Slobozia, de către persoane neidentificate, a unor fluturaşi prin care se face apel la spiritul civic al cetăţenilor şi îi îndeamnă pe aceştia să adopte o poziţie fermă împotriva corupţiei, vă informăm că fapta nu întruneşte elementele constitutive ale vreunei infracţiuni sau contravenţii.   

De asemenea, conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa asigură cetăţenii că menţinerea unui climat de normalitate civică, de ordine şi siguranţă publică reprezintă prioritatea permanentă a poliţiştilor ialomiţeni şi că vor fi dispuse măsuri ferme, în conformitate cu prevederile legale, pentru soluţionarea cu operativitate a tuturor dosarelor instrumentate, independent de aspectele prezentate în cadrul respectivei emisiuni.

COMPARTIMENT INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

8 comentarii

  1. sa ma [edit] pa toata rasa lu klu k sunt niste muritori de foame dorm in grajduri la dragalina si vand toale in bazar daleas la [edit] pa ce sunt smecheri k fura

  2. vai de capu vostru …. de saraciile dreq…. und navati ce sa mancati puneti carpe pe grataruri sa faceti fum si va arde de scandaluri ……Cine e ma ala calu ca eu nam auzi de el de gigi piticu am mai auzit si in bucuresti ca iicanta salam …… ala da smecher ……………calu sa stea dreq cu vaac in casa ca dorme cu gainile in casa si iese pe strazi sa faca figuri cu lumea ……….(beep) in (beep) ta calule ……………….. e bn sefule ……respect BOSSS …….GIGI PITICU

  3. ai ma calule si u teai ridicat la putere as moara baieti mei poate daca nu unde te vad pe stra iti dau o ureche jos sa apleci urechea la lumea mai batrana ca tn cand iti spune sa stai cuminte u alta data sa ii asculti ……… ai uitat ma cand veneai la mn de mancai si acum teai smecherit

  4. pfff..ambi au fost vai kpul lor..dak sun smardoi asa cum zic alti.asta nu inseamna k sun ”smecheri,,nu cred k in bataie sa baietia..mai baieti uitativa in urma de unde ati plekt,gigi fura gaini la avicola bora.si inox de la combinat..iar klu..din cate am auzit .a lucrat k meknic..TOT RESPECTUL PT AMBI.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.