La solicitarea sa, Directorul APIA a ajuns şef de serviciu în instituţie!

0

NU a fost demitere. Indiferent de declaraţiile iresponsabile ale ministrului Agriculturii, acesta nu avea cum să-i demită pe şefii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură din simplul motiv că nu există cadrul legal care să-i susţină o astfel de măsură.

Pentru PSD Ialomiţa: postul de director executiv la APIA judeţeană este vacant. Vă puteţi pune omul!

Să se ştie…

… nu întotdeauna, informaţiile servite opiniei publice prin orice segment mass-media sunt adevărate. Sau, dacă sunt adevărate, mai sunt şi situaţii în care informaţia respectivă este lansată doar pentru a acoperi o intenţie care nu are nimic de-a face cu legea. Sau…

De multe ori, informaţia este preluată ca atare de o parte a presei, care mestecă subiectul fără a înţelege mare lucru din ceea ce există în spatele unei decizii anunţată la o oră de maximă audienţă pe un post central de televiziune. Şi când ţi se prezintă faptele, dar continui să baţi câmpii, este limpede că avem de-a face şi cu o doză de prostie, în forma cea mai pură!

Anunţul făcut de ministrul Agriculturii, că i-a demis pe toţi directorii APIA din ţară, numind deja interimari, nu a fost, de fapt, decât o dovadă că unii vorbesc şi după aceea gândesc. Sau un semnal către cei vizaţi, ca aceştia să înţeleagă că, indiferent de ceea ce au făcut la locul de muncă, vremea lor a trecut… Iar atunci când interesele politice o cer, se poate invoca orice, dacă rezultatul final este acela al implantării în funcţie a tot soiul de indivizi, care au frecat conştiincios clanţa de la uşa de intrare a unuia dintre partide.

NU a fost demitere!

Nici nu avea cum să fie, de vreme ce raportul de muncă al şefilor APIA din judeţe este cu directorul general al Agenţiei, nu cu ministrul Agriculturii. Singura persoană care poate lua o astfel de decizie este directorul general al APIA, dar şi atunci trebuie respectat cadrul legal. Ceea ce este mai greu de realizat, în condiţiile în care persoanele vizate au fost evaluate cu calificativul „foarte bine”. 

Fără justificări legale şi pentru că nu putea ministrul Agriculturii să rămână cu apariţia TV fără acoperire în realitate, cei din fruntea Agenţiei au trecut la acţiune. Nu comentăm metodele, se cunosc şi sunt utilizate de ani de zile, la fiecare 4 ani. Aşa că, în loc de demiteri, avem cereri pentru transferul de pe un post pe altul, inferior, dar în aceeaşi instituţie.

A renunţat de bunăvoie

O parte dintre directorii din ţară au rămas pe funcţie. Probabil că îşi bazează hotărârea pe decizia Curţii Constituţionale cu privire la noile modificări ale Statutului funcţionarilor publici, care transformă şi aceste posturi din funcţii publice în funcţii politice. Pentru că, în cazul în care Curtea Constituţională decide că aceste modificări la lege sunt neconstituţionale, numirile politice nu se vor produce.

Alţi directori au preferat să solicite trecerea pe un post vacant de funcţionar public, în cadrul instituţiei.

În Ialomiţa, directorul executiv Victoria Didiţă a ales cea de-a doua variantă. A rămâne pe poziţie ar fi avut ca efect probabil transformarea instituţiei în una dintre ţintele „centrului”, călcată de controale, cu constatări dintre cele mai diverse, dar toate indicând acelaşi vinovat.

Victoria Didiţă a cerut mutarea definitivă în funcţia publică de şef serviciu la Serviciul măsuri de sprijin – IT, din centrul judeţean al APIA. Cerere care, normal, i-a şi fost aprobată!

Fotoliul de director executiv a devenit astfel vacant, iar PSD Ialomiţa îşi poate numi omul care să se aşeze pe acesta. Ceea ce nu ne îndoim că se va întâmpla foarte curând. Avem rezerve doar când vine vorba de calitatea actului managerial…   

Daniela Istrate

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.