Lipsă de civilizaţie – gunoaiele „inundă” şi drumurile din judeţ

0

Închiderea paltformelor de gunoi de la nivelul localităţilor rurale, ceea ce trebuia să se producă din iulie 2009, pe lângă problemele pe care le-a generat la nivel local, scoate în evidenţă lipsa de educaţie pe care o manifestă din plin unii concetăţeni. Refuzând să încheie contracte cu agenţii economici care operează într-o localitate sau alta, şi având posibilitatea de a duce la platforme doar gunoiul de grajd, unii s-au obişnuit să facă un simplu gest, acela de a arunca din maşină, pe lângă drumurile pe care circulă, pungile cu resturi menajere luate de acasă. Din loc în loc, spaţiul verde a fost inundat de astfel de gunoaie, de la scutecele de bebeluşi, la coji de cartofi, sticle PET, haine şi obiecte care nu mai sunt utilizate în gospodării.

Unii primari au decis să folosească persoanele de la „416”, săptămânal, pentru a „culege” de pe spaţiul verde gunoaiele… Numai că abia de trec „gunoierii”, că alte deşeuri apar de-alungul drumurilor din judeţ. Alte gunoaie sunt adunate de personalul de la Drumuri şi Poduri; odată cu plombarea gropilor din asfalt, salariaţii ridică şi gunoiul… Ceea ce costă. Iar contractul încheiat cu Consiliul Judeţean Ialomiţa prevede sumele necesare pentru toaletarea drumurilor doar pentru 70 de km din arterele judeţene, deşi acestea au o lungine de aproape 500 de km.

Preşedintele CJI, Silvian Ciupercă, susţine că aruncarea gunoaielor de-alungul drumurilor judeţene reprezintă cu adevărat o problemă, dar că nu ştie cum şi cine îi poate sancţiona pe cei care confundă domeniul public cu pubela din faţa porţii. Până când CJI va avea o soluţie pentru reducerea numărului celor care încalcă, în primul rând, legile bunului simţ, rămâne totul aşa cum este… Gunoaie aruncate la întâmplare şi multă, multă nesimţire…

Daniela Istrate

www.curierulialomitean.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.