Preşedintele panglică!

1

De ceva vreme, parcă vrând să anuleze criticile privind lipsa de implicare în rezolvarea problemelor judeţului, un şef de instituţie ţine morţiş să demonstreze că este o persoană deosebit de activă, care abia de mai are timp să treacă pe acasă între două semnări de contracte sau tăieri de panglică. Nici nu se astupă bine o groapă dintr-un drum judeţean că, gata, este prezent, pentru a sublinia cât este de pătruns de grijile ialomiţenilor. Şi cum nu poate vorbi doar la cei câţiva localnici care se întâmplă să-i fie în preajmă, fără să-l vadă în acţiune rudele din Ţăndărei, marele om (are vreo 1,75 metri înălţime) sună adunarea pentru mass-media locală. Cu camere de filmat, aparate foto şi reportofoane în jur, nici că se poate simţi mai bine. Semnează contracte, sădeşte pomi şi îi asigură pe cei care încă nu-l cunosc că este lovit de insomnie, ştiind câte treburi, mai mari sau mai mici, are de rezolvat în acest judeţ care l-a ales drept prim şef. 

Alergând dintr-o parte într-alta a judeţului, nici nu ai zice că a dat în gropile din drumurile pe care le administrează. Invită presa la orice, chiar îi asigură transportul, dacă evenimentul este în afara Sloboziei. Că doar nu plăteşte din buzunar combustibilul consumat, iar efectul este garantat, mai ales că se rezolvă multe cu un contract de publicitate sau de prestări servicii. Bine, invită presa doar când îşi poate pune haine de gală, prezentând drept succes propriu orice investiţie aprobată de alţii.

Bolnav de putere, a învăţat din politică faptul că, dacă vrei s-o păstrezi (puterea), din orice poţi face un eveniment major, dacă flaşneta funcţionează şi discursurile exersate în oglindă ajung dincolo de uşa de la baie. Probabil face exerciţii şi la cum trebuie să ţină foarfeca pentru o tăietură de efect a panglicii… La cum trebuie să mişte stiloul atunci când semnează un contract, pentru ca nu cumva aparatele foto şi camerele de filmat să piardă vreo secundă din importantul eveniment.   

Rămân în umbră situaţiile neimportante, cum ar fi craterele formate pe unele drumuri judeţene, lucrările de mântuială efectuate pe acestea, lipsa fondurilor europene atrase în judeţ de chiar instituţia pe care o conduce… Cu siguranţă, imaginea pe care şi-a format-o despre sine nu poate avea şi astfel de umbre…  

Daniela ISTRATE

1 comentariu

  1. Mari adevaruri graita-ti ,doamna, in toate articolele pe care le scrieti!
    E bine ca exista calea asta, a publicatiilor,prin inermediul careia putem sa mai aflam si noi,cetatenii de rand, cum si cu ce se mai ocupa “alesii nostrii”,in afara de “binele judetului”!
    Sunteti demna de toata admiratia !

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.