Primarul de Urziceni, Constantin Sava: „Tovarăşul prefect şi preşedintele Consiliului Judeţean sunt avizi de putere!“

0

• Primarul Sava mai spune că, la următoarea şedinţă cu primarii convocată de cei doi capi ai judeţului va aduce o tablă pentru a avea la ce să fie scoşi edilii, dar şi un echipaj SMURD, să nu „pleznească vreo arteră“, când se dau pătrunşi de grija judeţului. În plus, referitor la alegerile prezidenţiale din noiembrie, Sava a afirmat că nu a făcut niciodată campanie pentru altcineva, dar că, de această dată, va face campanie împotriva candidatului PSD, Mircea Geoană.

„Fii responsabil“

Sub acest slogan a fost lansat, la Urziceni, proiectul privind modernizarea reţelelor de canalizare din municipiu. Investiţia, finanţată prin Programul PHARE 2006, este în valoare de 1,3 milioane de euro, finanţare nerambursabilă de la Uniunea Europeană, iar cofinanţarea din bugetul local se ridică la 144 de mii de euro, adică 11% din valoarea totală a acestui proiect. Prin acest proiect, va fi reabilitată reţeaua de canalizare (6.310 metri), dar şi extinderea pe o distanţă de 110 metri a reţelei de canalizare menajeră (colectoare principale şi racorduri).

„CJI nu a fost în stare să creeze un operator regional“

Aceasta a fost reacţia primarului din Urziceni, explicând că a fost nevoit să meargă la Consiliul Judeţean Călăraşi pentru a primi sprijin în acest sens. „Şi nu va fi în stare niciodată“, a completat primarul Constantin Sava. „Nu vor să facă, iar pe preşedintele CJI nu îl interesează!“ Sava a mai spus că Slobozia se află cu vreo 6 ani în urma Urziceniului, în privinţa operatorului unic de apă şi canalizare.

„Este o bătălie pornită de tovarăşul preşedinte al CJI şi tovarăşul prefect împotriva locuitorilor din Urziceni“

Întrebat de conflictul din Consiliul Local, unde doi dintre consilierii excluşi din PSD încă mai votează proiectele de hotărâre, deşi legea prevede ca, în astfel de cazuri, să se constate încetarea de drept înainte de termen a acestora (excluderea din partidul pe listele căruia un consilier validat a candidat presupune încetarea mandatului), Constantin Sava a afirmat că nu este problema lui, că este încă pe rolul instanţei un proces pe această temă şi că până acum nu s-a pronunţat o sentinţă definitivă şi irevocabilă. Conflictul este pus pe seama preşedintelui CJI, Silvian Ciupercă, şi a prefectului Alecsandru Ştiucă. În stilul caracteristic, edilul şef al municipiului Urziceni a comentat: „Este o bătălie pornită de tovarăşul preşedinte al CJI şi tovarăşul prefect nu împotriva mea, ci a locuitorilor din Urziceni. De ce? Pentru că doi consilieri PSD au fost daţi afară din partid pentru că au votat pentru binele Urziceniului, au votat pentru proiectele primarului Sava. De parcă au votat pentru mine!“ Şi cum bugetul local a fost votat de un Consiliu Local din care au făcut parte şi cei doi consilieri excluşi, caz în care instanţa poate decide că hotărârea este nulă de drept, Sava a mai declarat: „Până la o hotărâre definitivă… Trece anul, aprobăm alt buget, mai trece un an şi tot aşa, până la finalul mandatului…“ Primarul din Urziceni nu a putut preciza numărul plângerilor penale formulate împotriva sa: „Am vreo 10!“

„Urziceniul nu va fi îngenunchiat niciodată de aceşti oameni, de calitate îndoielnică“

Acuzaţiile nu s-au oprit aici, pentru că şi-a amintit de modul în care s-a desfăşurat şedinţa la care prefectul şi preşedintele CJI au invitat primarii din judeţ: „Îl uram pe Savu (n.r. Gheorghe Savu, fost preşedinte al CJI şi al PSD Ialomiţa), dar am ajuns să-l regret pe Savu. Atâta timp cât va fi conducerea actuală, care a fost şi probabil nu va mai fi (n.r. cu referire la şefia judeţului, asigurată de PSD), asemenea proiecte, ca acesta de la Urziceni, nu vor fi niciodată. Eu am fost la o şedinţă cu primarii, acum câteva zile. Tovarăşul prefect se bătea cu pumnii în piept, că îl doare de învăţământul din Ialomiţa. Spunea nişte baliverne, de m-am crucit! Parcă era primul secretar al judeţului; dacă avea o tablă, ne-ar fi scos la ea! Dar, sigur, o să-i duc eu la viitoarea şedinţă. Data viitoare am să iau şi un echipaj SMURD cu mine, o Salvare, că îl doare inima atât de tare de judeţul Ialomiţa, că mă tem să nu-i pleznească vreo arteră şi să cadă pe acolo! Aşa cum îl cunosc, nu este decât un om avid de putere, ca şi preşedintele CJI. Şi nu vor altceva decât puterea proprie, sunt interesaţi doar de imaginea proprie. Municipiul Urziceni nu va fi îngenunchiat niciodată de aceşti oameni, de calitate îndoielnică“.

„Voi face campanie împotriva lui Mircea Geoană“

Constantin Sava s-a referit şi la viitoarea campanie electorală, pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie. „Niciodată nu am făcut campanie altcuiva, dar la prezidenţiale, voi face campanie împotriva lui Mircea Geoană. Mă voi duce la fiecare cetăţean şi voi convinge populaţia să nu voteze candidatul PSD“, afirmă primarul din Urziceni. Acesta a mai spus că se va folosi de toate mijloacele pentru ca demersul său să aducă un număr cât mai mic de voturi pentru Mircea Geoană.

Daniela ISTRATE

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.