Proprietarii blocului B26 din Slobozia cer sprijin: Fără SICRIE la parter!

2

În urmă cu 4-5 ani, proprietarul apartamentului 4 de pe scara A a blocului B26 din Slobozia a solicitat şi obţinut acordul vecinilor săi pentru a putea deschide un magazin alimentar în spaţiul deţinut la parterul imobilului respectiv. Oamenii s-au gândit că funcţionarea acestui magazin nu le va afecta viaţa de zi cu zi. Ceea ce s-a şi întâmplat până recent. Surprinşi şi indignaţi că nimeni nu i-a întrebat de sănătate, proprietarii de apartamente s-au trezit peste noapte cu un magazin de pompe funebre la parterul blocului. Imaginea cu care se confruntă în fiecare zi este sinistră. Pe spaţiul din faţa magazinului au fost amplasate, pentru a atrage clienţii, coroane mortuare şi capace de sicriu! 

Magazin alimentar, nu unul funerar!

În afara proprietarului apartamentului 4, care este direct interesat în a obţine cât mai mulţi bani din închirierea spaţiului, indiferent de reacţia vecinilor săi, nimeni nu pare dispus să accepte un magazin de pompe funebre la parterul blocului în care locuiesc. Aceştia spun că, în urmă cu 4-5 ani, când li s-a cerut acordul pentru schimbarea de destinaţie, din spaţiu de locuit în spaţiu comercial, proprietarii au fost de acord cu solicitarea vecinului de la apartamentul 4. Şi probabil că nu ar fi regretat nici astăzi gestul făcut, dacă interesele vecinului nu le-ar fi tulburat liniştea. Numai că, în locul magazinului alimentar, a fost amenajat unul de pompe funebre. Cu coroanele mortuare şi capacele de sicriu expuse lângă intrarea pe scara blocului, reacţia oamenilor nu a întârziat să apară. Iar oamenii cer sprijinul Primăriei Slobozia pentru a scăpa de această imagine.    

Apel la Primărie

Nu mai puţin de 16 din proprietarii celor 20 de apartamente din imobil şi-au pus semnătura pe un tabel, împotriva funcţionării unui asemenea magazin la parterul blocului în care locuiesc. Demersul este susţinut de Asociaţia de Proprietari, care a sesizat Primăria Slobozia pe această temă. Preşedintele şi administratorul Asociaţiei de Proprietari nr.22/2 informează administraţia locală de faptul că spaţiul vizat figurează ca fiind al unei persoane fizice şi că oamenii şi-au dat acordul pentru ca acolo să funcţioneze un magazin alimentar. „Începând cu data de 23.03.09, proprietarul închiriază din nou spaţiul respectiv unei firme de pompe funebre, fără să ceară schimbarea de destinaţie iniţială Asociaţiei de Proprietari, încălcând Legea nr.230 din 2007“, se menţionează în sesizare. Conducerea Asociaţiei mai solicită să se verifice dacă pentru modificările făcute s-au „respectat toate normele de siguranţă şi rezistenţă a clădirii în ansamblul ei…“

Aparent, în legalitate

Viceprimarul Alexandru Stoica, sesizat şi de noi, a promis că va dispune efectuarea verificărilor care se impun în acest caz. Chiar a doua zi, Stoica ne-a comunicat că, pentru acel spaţiu, au fost obţinute avizele şi autorizaţiile prevăzute de lege. Urma să se verifice şi documentaţia pentru schimbarea de destinaţie, dar şi dacă există un contract de concesiune pentru terenul folosit, din faţa acestui magazin.

Dacă ţinem cont de faptul că terenul de sub bloc şi un metru în jurul imobilului este deţinut în indiviziune de toţi proprietarii din bloc, atunci este limpede că aceştia nu-şi vor da acordul pentru ca terenul din faţa magazinului să fie utilizat pentru expunerea de sicrie…

Alexandru Stoica ne-a mai spus că va continua să verifice dacă s-a încălcat legea de la prima schimbare de destinaţie. Se pare că există o problemă la concesionarea terenului. Deocamdată, viceprimarul Stoica afirmă că imediat poate doar să interzică expunerea în faţa magazinului a mărfurilor comercializate de firma de pompe funebre în cauză. Despre alte măsuri… După definitivarea controlului!

Daniela Istrate

2 comentarii

  1. buna ziua.referitor la acest articol as dori sa pun o intrebare.locuiesc intr-un cartier nou din eforie sud unde preotul,care are si el casa vis-a-zis de mine,doreste sa isi deschida magazin de pompe funebre.as dori sa aflu daca exista vreo cale de a impiedica acest lucru.poate daca ar avea nevoie de acordul vecinilor pentru asa ceva ar mai fi o sansa.mai toti avem copii in zona si nimanui nu ii convine sa iasa din curte si sa vada asa ceva.va multumesc.

  2. am si eu o firma linga mine cu pompe funebre ce pot sa fac sa inchida ca parcheaza dricul la mine in poarta acum la data de 01 09 2016 cui sa ma adresez.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.