Secretarul Consiliului Local Movila şi-a dat demisia!?

1

În şedinţa de lunea trecută, primarul Mihai Valeriu a informat consilierii că secretarul comunei şi-a dat demisia

Prefectura a verificat cu atenţie activitatea instituţiei… Cu atenţie, pentru a nu descoperi mare lucru…

Demisie sau nu?

Aminteam în numărul trecut de un incident petrecut la Primăria Movila, când secretarul şi-a ieşit din fire în faţa unui consilier local, căruia i-a luat telefonul pe motiv că este înregistrat, telefon pe care mai apoi i l-a aruncat pe birou. Deşi l-a căutat prin Primărie şi nu numai, primarul localităţii nu a reuşit să dea de urma secretarului în acea zi, pentru a-i cere explicaţii cu privire la cele întâmplate. Consilierul a depus o sesizare la poliţie, iar primarul s-a trezit a doua zi cu secretarul la Primărie, doar pentru ca acesta să-i arunce (are o problemă cu aruncatul) cheile pe birou şi să-i spună că îşi va da demisia. La şedinţa de Consiliu Local de lunea trecută, primarul Mihai Valeriu a informat consilierii de demisia secretarului, susţinând ba că nu i-a acceptat-o, ba că subalternul său, chiar demisionat fiind, trebuie să mai lucreze încă vreo 30 de zile. Asta, cu toate că nu s-a mai prezentat la serviciu în acele zile.

Misterul demisiei nu fost clarificat nici o doua zi, când, deranjat că i-am consemnat declaraţiile exact aşa cum au fost făcute, primarul a refuzat să ne ofere un răspuns la întrebarea care îl viza pe secretar. Că scriem numai „aiureli”. Ei bine, acele „aiureli” îi aparţin în întregime; noi nu am făcut altceva decât să redăm fidel din gândirea primarului de Movila!

Un control cu final previzibil

O explicaţie pentru reacţia secretarului în faţa solicitării primite de la consilierul Sofiea Stoica a fost şi aceea că urma ca, la Primăria Movila, să ajungă o echipă de control a Prefecturii Ialomiţa, pentru a verifica cele conţinute în interpelarea deputatului Cristina Pocora înaintată ministrului Administraţiei şi Internelor, Dan Nica. Poate că ştia ce ştia secretarul din Movila, mai ales că activitatea acestuia a ieşit în evidenţă în trecut, şi nu prin performanţele profesionale ale acestuia. Dacă nu se grăbea, avea să afle că verificările s-au făcut doar aşa, pentru a se putea oferi un răspuns ministrului Nica. Şi asta pentru că, din concluziile controlului, nu reiese că problema a fost luată în serios de funcţionarul Prefecturii. Acesta ne-a informat cu privire la controlul efectuat în ultima zi a lunii martie la Primăria Movila. Numai că aproape tot conţinutul documentului conţine rezultatele unor controale mai vechi. Că în 24 octombrie 2007, a fost încheiat un contract de concesiune pentru o suprafaţă de 120 de mp fără a exista o hotărâre a Consiliului Local în acest sens. Sau că, un an mai târziu, după o sesizare a publicaţiei noastre, Prefectura a constatat că un agent economic din comună a început o construcţie fără a respecta legislaţia în materie (situaţie în care, tot la sesizarea noastră, primarul a aplicat o sancţiune contravenţională constând într-o amendă în cuantum de 10 milioane de lei vechi).

Cu privire la verificările din 31 martie, salariatul Prefecturii nu menţionează decât că, în materie de disciplină în construcţii, agentul economic în cauză şi-a obţinut autorizaţiile necesare. Şi că, într-o altă situaţie, există un dosar pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (despre un imobil revendicat pe baza Legii nr.10/2001). În schimb, nimic despre modul în care sunt concesionate terenurile la Movila sau despre ceea ce s-a constatat cu privire la celelalte aspecte cuprinse în sesizare.

În aceste condiţii, chiar îl înţelegem pe primarul din Movila, atunci când declara că activitatea administraţiei publice locale nu este altfel decât excelentă! Cu toate controalele care îi ajung la Primărie, şi pentru câinii vagabonzi, şi pentru scuturatul sobelor de la şcoală!!! 

Daniela ISTRATE

1 comentariu

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.