Stan Bîtlan, şeful I.J.P. Ialomiţa: „I-au pus nişte medicamente, care l-au adus în acea stare…“

0

Cam aşa explicã şeful poliţiştilor din judeţ evenimentul care l-a avut ca vedetã principalã pe comandantul Poliţiei Slobozia. Cã omul nu a avut nici o vinã, doar cã a înghiţit, odatã cu alcoolul, şi câteva pastile de Xanax, ceea ce şi-a pus amprenta pe comportament.

Existã un dosar penal în care este cercetat evenimentul. Dosar penal în care Iosif Chiricã apare ca parte vãtãmatã.

Deocamdatã, şeful Poliţiei Slobozia nici nu a fost suspendat şi nici nu şi-a depus dosarul de pensionare!

Nu ştim dacă s-au gândit mult, dar soluţia găsită de cei din conducerea IJP Ialomiţa pentru a spăla păcatele colegului de la municipiu este una penibilă. Mai întâi, pentru că şefului Poliţiei municipiului Slobozia nu i s-a recoltat nici o probă imediat după „eveniment“, ceea ce ar putea demonstra consumul involuntar de Xanax. A veni după 9 luni cu o astfel de explicaţie, fără a avea nimic altceva decât, probabil, declaraţia „victimei“ indică (şi) lipsa de imaginaţie a celor care au scris un astfel de scenariu. Apoi, efectul maxim al acestui medicament apare la cel puţin o oră de la administrare; timp suficient pentru ca poliţistul să îşi dea seama că este ceva în neregulă şi să părăsească localul.

Şeful IJP susţine că prezenţa lui Chirică (aflat în concediu) în restaurant a fost motivată de o întâlnire cu un prieten. Numai că nici urmă de prieten, în filmările făcute publice. Aşa că ori întâlnirea a fost inventată, ori  prietenul l-a abandonat pe poliţist în braţele interlopilor. Cu aşa prieteni, nici că mai ai nevoie de duşmani!

Şeful IJP a declarat că s-a întocmit un dosar penal, în care Iosif Chirică fugurează ca parte vătămată. Deocamdată, Iosif Chirică nu a fost suspendat din funcţie şi nici nu şi-a depus dosarul de pensionare.

Stan Bîtlan a mai afirmat că, în ultimii 2 ani, pe numele membrilor celor două clanuri (Toma şi „Calu“) au fost întocmite 60 de dosare penale. Dintre acestea, doar două au fost finalizate cu trimiterea în judecată a inculopaţilor. Alte dosare au fost închise cu NUP (neînceperea urmăririi penale).

Despre Xanax

Xanax tablete (alprazolam) este indicat în tratamentul: stărilor anxioase (nevroza anxioasă).

Acţiune: după administrare orală, nivelul maxim de concentraţie plasmatică Xanax-tablete este atins la 1-2 ore de la administrare. Timpul mediu de înjumătăţire al alprazolam este de 12-15 ore. Alprazolamul şi metaboliţii săi sunt eliminaţi în principal prin urină.

Din 21 mai,IJP intră în reorganizare

Pe data de 21 mai, şefii inspectoratelor de poliţie din Ialomiţa şi judeţele limitrofe au fost convocaţi la Inspectoratul General al Poliţiei Române. Una dintre temele abordate va fi reorganizarea acestor instituţii.

Şeful IJP Ialomiţa, Stan Bîtlan, a afirmat că în perioada imediat următoare, instituţia pe care o conduce va trece printr-un proces de reorganizare.

Se pare că această reorganizare nu va începe chiar cu şeful IJP.  

Daniela ISTRATE 

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.