Ţara ca o floare

1

Cercetat penal după ce a ameninţat un cetăţean cu un pistol pe care îl deţinea ilegal

Ieri, 19 martie, în jurul orei 16.00  Poliţia a fost sesizată prin S.N.U.A.U. 112 despre faptul că un bărbat din comuna Albeşti a folosit un pistol cu gaze in incinta unei societăţi comerciale din comuna Andraşeşti.

Agenţii Postului de Poliţie Andrăşeşti s-au deplasat imediat la locul evenimentului, unde au identificat un bărbat în vârstă de 63 de ani, domiciliat în comuna Albeşti care a folosit fără drept un pistol cu gaze de calibru 8 mm asupra unei persoane din comuna Andrăşeşti, pe fondul unor discuţii contradictorii.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că suspectul nu este deţinător legal al armei în cauză, acesta declarând anchetatorilor că pistolul a fost cumpărat din localitatea Silistra – Bulgaria în luna februarie a.c.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă şi nerespectarea regimului armelor si muniţiilor.

Poliţiştii efectuează cercetări pentru a stabili împrejurările în care a survenit vătămarea unui minor în vârstă de 14 ani

În data de 19 martie, în jurul orei 20.30, reprezentanţi ai Spitalului de Urgenţă Slobozia au sesizat Poliţia despre faptul că la această unitate medicală a fost adus cu Ambulanţa un minor în vârstă de 14 ani, din comuna Munteni Buzău, căruia i s-a stabilit diagnosticul „traumatism cranio cerebral acut inchis, traumatism toracic prin agresiune”.

Pentru efectuarea de investigaţii la Spital s-au deplasat de urgenţă poliţişti din cadrul Biroului de Ordine Publică pentru Mediul Rural Slobozia, stabilind că minorul a fost internat pe Secţia Chirurgie, fiind în afara oricărui pericol, iar pe corp nu prezintă urme vizibile de violenţă.

Potrivit declaraţiilor minorului, în cursul zilei de ieri, în timp ce se afla la şcoala din localitatea de domiciliu, în timpul unei ore de curs, pe motiv că ar fi deranjat activitatea didcatică, profesorul l-a lovit cu pumnii şi palmele în zona capului şi în cea toracică.

Pe numele profesorului, un bărbat în vârstă de 58 de ani, domiciliat în municipiul Urziceni, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

Cu privire la incident urmează a fi sesizată Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Ialomiţa, precum şi Inspectoratul Şcolar Ialomiţa.

Accident de muncă

Ieri, în jurul orei 12.50, prin SNUAU 112, Poliţia a fot sesizată despre faptul că pe strada Nordului din municipiul Slobozia a avut loc un accident de muncă, constând în aceea că pe marginea drumului s-a răsturnat un cilindru compactor, iar conducătorul acestuia a fost prins sub el.

La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă, care, în urma cercetărilor efectuate a stabilit că  mecanicul de utilaj, un bărbat în vârstă de 60 de ani, domiciliat în Slobozia, angajat pe un cilindru compactor cu greutatea de 980 kg aparţinând D.A.D.P. Slobozia, împreună cu alţi şapte muncitori pavatori, plombau găurile din carosabilul Străzii Nordului. În jurul orei 12.40, în timp ce se afla în pauza de masă, mecanicul a dorit să efectueze o manevră de întoarcere a cilindrului compactor, acesta a ieşit din carosabil pe o alee din piatră, iar când a efectuat manevra de mers înapoi, utilajul s-a răsturnat pe partea dreaptă, moment în care piciorul drept al mecanicului a fost prins sub roata din spate.

Victima a fost transportată la spitalul Slobozia, unde i-au fost acordate îngrijiri medicale, fiind internat pe Secţia Chirurgie cu diagnosticul: fractură deschisă ambele oase gambă dreapta cu deplasare, intoxicaţie etanolică acută, ocazie cu care i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei în momentul producerii accidentului.

Cu privire la incident a fost înştiinţat şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia, competent în soluţionarea cauzei.

1 comentariu

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.