Uitând că, în 2009, numirile s-au făcut pe baza unor acte normative declarate neconstituţionale,preşedintele PSD Ialomiţa vorbeşte despre „lipsa de respect pentru legile ţării“ a PDL

13
La începutul anului trecut, când PSD se afla la guvernare alături de PDL, cele două partide îşi împărţeau funcţiile de conducere şi de la nivelul instituţiilor publice din Ialomiţa. Anul acesta, ca partid de opoziţie, PSD critică înlăturarea din funcţie a celor propuşi la recomandarea organizaţiei judeţene a partidului, iar preşedintele Silvian Ciupercă vorbeşte despre depolitizarea instituţiilor, condamnând „lipsa de înţelegere, de toleranţă şi de respect pentru legile ţării pe care o manifestă unii oameni din instituţii“, adică a celor puşi în funcţie de PDL. Preşedintele PSD Ialomiţa uită că, anul trecut, numirile, strict pe criterii politice, s-au făcut pe acte normative aprobate inclusiv de miniştrii PSD din Guvern, dar şi că respectivele ordonanţe de urgenţă au fost declarate neconstituţionale. Atunci, despre ce respect faţă de lege se vorbeşte?
Şi au fost la guvernare…
După ce şi-au împărţit posturile de miniştri, secretari de stat şi şefi de agenţii guvernamentale, PSD şi PDL au trecut la schimbarea din funcţii de conducere a celor puşi de guvernarea PNL la nivelul instituţiilor judeţene. Bineînţeles, tabla împărţirii a fost aplicată şi în Ialomiţa, jumătate dintre posturile vizate revenind PSD, cealaltă, PDL. Pentru ca noile numiri să fie posibile, Guvernul PSD-PDL a emis OUG nr.37/22.04.2009, privind unele măsuri de îmbunătăţire a activităţii administraţiei publice. După ce parlamentarii PNL şi UDMR au contestat acest act normativ, Curtea Constituţională a admis excepţia de neconstituţionalitate invocată. Tocmai de aceea, atât Senatul, cât şi Camera Deputaţilor a respins Legea nr.41/2010, pentru aprobarea OUG nr.37/2009.
În 6 octombrie 2009, Guvernul (din care încă mai făcea parte PSD) emite OUG nr.105 privind unele măsuri în domeniul funcţiei publice… Publicată în Monitorul Oficial în aceeaşi zi, nici acest act normativ nu a primit integral acceptul Curţii Constituţionale. Mai multe articole au fost declarate neconstituţionale, iar altele au fost suspendate până pe 28 februarie 2010.
Depolitizarea, văzută din opoziţie
Ca partid de opoziţie, PSD vede beneficiile depolitizării instituţiilor de stat. Că, dacă ar fi fost la putere, nu ar fi avut nici o problemă în a continua să-şi susţină oamenii la şefia deconcentratelor. Profitând de bâlbele Guvernului, unii şefi de instituţie au atacat în instanţă deciziile prin care au fost eliberaţi din funcţiile pe care le ocupau pe criterii stricte de competenţă… politică. Ne amintim cum, după ieşirea de la guvernare a PSD, a intrat boala în membrii social-democraţi, mulţi dintre aceştia au amânat eliberarea posturilor prin obţinerea de concedii medicale. Şi nici nu a fost greu, de vreme ce, în partid, au un medic dispus să semneze astfel de certificate medicale.
Luni, preşedintele Ciupercă a organizat o conferinţă de presă pentru a putea să-şi expună părerile faţă de repunerea pe funcţie a membrilor de partid după ce aceştia au obţinut sentinţe favorabile în instanţă. „Au obţinut anularea în instanţă a ordinelor abuzive şi ilegale de demitere din funcţiile pe care le-au deţinut“, declară Ciupercă. Şi dă ca exemplu pe fostul manager al Oficiul Judeţean pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie (oficiu care se ocupă cu montele artificiale), Iulian Bucur, pe adjuncţii de la Inspectoratul Şcolar (Otilia Dumitru), Casa de Pensii (Ghiorghiţă Purice) şi Daniel Crunţeanu (Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit). Primii doi au fost prezenţi la conferinţa de presă.
Preşedintele PSD Ialomiţa a vorbit despre competenţa „de necontestat“ a propriilor oameni recomandaţi în funcţii de conducere. „Din punct de vedere politic, mă mâhneşte şi condamn lipsa de înţelegere, de toleranţă şi de respect pentru legile ţării, pe care o manifestă unii oameni din instituţii care nu au înţeles, şi mă refer la Inspectoratul Şcolar, nu au înţeles un lucru fundamental şi irevocabil. Lucru despre care vorbesc este să-ţi asumi o decizie a instanţei…“ Ciupercă a mai spus că „ţinta principală, în viitor“, pentru toate partidele politice, trebuie să fie „stabilitatea, depolitizarea instituţiilor, acceptarea competenţelor…“.
„Nu sunt incompatibile poziţiile noastre…“
Întrebat cum se face că, acum, când PSD este în opoziţie, se vorbeşte de depolitizarea instituţiilor, dar că anul trecut, când partidul se afla la guvernare, se grăbeau să-şi împartă funcţiile de conducere, Silvian Ciupercă ne-a răspuns: „Nu sunt incompatibile poziţiile noastre. Anul trecut făceam recomandări şi ne preocupa identificarea acelor persoane care au nivel de competenţă potrivit pentru a ocupa anumite funcţii de manager de instituţie în cadrul judeţului Ialomiţa. Nimic mai mult decât această preocupare. O avem permanent. În partid, suntem interesaţi în a găsi, de a descoperi şi promova oameni serioşi, cu competenţe profesionale şi cu o ţinută care să ne permită să menţinem încrederea pe care ne-a acordat-o populaţia…“
Aşa o fi… Să mai amintim de fostul manager al Spitalului din Slobozia, cercetat penal pentru că a închiriat ilegal din terenul unităţii pe care o conducea? Sau de nenumăratele concedii medicale pentru tot felul de boli, care i-a atins pe mulţi social-democraţi în aceeaşi zi, când se aşteptau să primească ordinul de eliberare din funcţie? Şi pentru a nu fi acuzaţi că nu venim cu exemple concrete, ne vom referi la doamna Otilia Dumitru, că tot a fost prezentă la conferinţa de presă, unde a vorbit de ilegalitatea înlăturării domniei sale din postul de inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar Ialomiţa.
Bolnavă pentru serviciu, aptă pentru campania electorală
Doamna în cauză are numeroase funcţii. Pe lângă atribuţiile politice, Otilia Dumitru mai este şi consilier judeţean şi şeful Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică. Toate funcţiile, bineînţeles, remunerate! Ei bine, Otilia Dumitru a obţinut două concedii medicale de la colegul său de partid, dr. Vasile Olaru, pentru discopatie lombară. Un certificat medical a fost emis în data de 31 octombrie 2009, al doilea, în 16 noiembrie 2009, ambele pentru o perioadă de 15 zile fiecare. Chiar dacă nu putea să se prezinte la muncă, la Inspectoratul Şcolar, fiind inaptă din motive de coloană vertebrală, doamna nu a părut să aibă vreo problemă când s-a implicat în campania electorală a candidatului partidului la prima funcţie în stat. A fost prin comunele din judeţ, a fost şi la o şedinţă a Consiliului Judeţean Ialomiţa.
Luni, Otilia Dumitru a recunoscut că, din 6 octombrie, când s-a emis ordinul privind încetarea detaşării în funcţia de conducere de la Inspectoratul Şcolar, a stat în concediu medical „vreo treizeci şi ceva de zile“, pentru discopatie lombară.
Da, şi-a recâştigat dreptul în instanţă, dar pentru că ordinul atacat la instanţa de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Bucureşti a fost emis în perioada în care doamna respectivă se afla în concediu medical. Ceea ce interzice Codul Muncii. Oricum, din 9 aprilie, a revenit pe postul părăsit în octombrie 2009. Curtea de Apel a decis suspendarea executării ordinului din 7 octombrie, până la pronunţarea instanţei de fond. (În sentinţă se mai face referire la un concediu medical, din 6 octombrie, adică obţinut cu o zi înainte de ordinul atacat la instanţă.) Ceea ce înseamnă că instanţa de fond se va pronunţa asupra cererii formulate de Otilia Dumitru. Curtea de Apel nu s-a pronunţat decât asupra ordinului emis de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării (fiind vorba de un Minister, Curtea de Apel Bucureşti a fost competentă). Instanţa de fond, adică Tribunalul Ialomiţa, va decide asupra cererii privind drepturile băneşti pe care Otilia Dumitru le putea încasa din octombrie 2008 şi până în aprilie 2010, în procesul cu Inspectoratul Şcolar.
Daniela ISTRATE, www.curierulialomitean.ro

13 comentarii

 1. Vulpea-vanator sau altfel spus, mai alambicat: viziunea vizuinii (calda, bine remunerata, adapost psd) sau vizuina viziunii (de unde pres. psd ialomita emite panseuri pentru idioti). Felicitari, Daniela ISTRATE! Textele psd-iste, partid ce a adus Ialomita in halul care este, nu mai tin!

 2. Muncit materialul ! Sictir bai CIuperca cu PSD-ul tau cu tot cu oamenii tai de valoare. Daca nu ati inteles bai hotilor din PSD ce a vrut sa spune articolul si care este “mahnirea” mea, mai cititi odata ce vedeti mai sus si taceti dracu din gura. O adunatura de hoti : Ciuperca, Ionascu, Olaru, Otilia, etc. Astea sunt valorile PSD Ialomita, ca sa nu mai vorbim de valorile PSD din tara. Sictir !

 3. In esenta, are dreptate Daniela, iar titlul spune tot (sa ne prefacem un pic ca uitam faptul ca este finantata de PDL).

  Dar uitati ce bine traim, sub guvernarea Basescu-PDL, ia uite aici ce se intampla in Romania: http://webtv.realitatea.net/actual/un-agent-de-paza-dintr-un-cazino-a-fost-batut-cu-cutite-si-topoare.

  Te pomenesti ca e de vina PSD si pentru astea, ia ziceti mai pedelistilor ? Hai sariti repede sa il aparati pe Blaga, ziceti ca Iliescu e de vina, penibililor ce sunteti.

  Aorde la chibord, postacilor!

 4. Ba, bercea, ia zii, care-i legatura post-ului tau cu articolul? E implicat in bataie clanul catalin-voicu-senator-psd iar judecata o va face costiniu, pana nu se pensioneaza? cu pensie de inalt magistrat, care a servit interesele…Chiar nu ti-e rusine? Adica, pe vremea guvernarilor psd-iste, chiar nu au avut loc astfel de evenimente? Daca tu esti idiot, nu-i crede si pe altii la fel!

 5. Ba, bercea, psd-istule: ce, tie frica sa te mai duci in cazinouri? Vii cu realitatea (tv) mincinoasa si incerci sa deviezi atentia de la subiect. Adu probe si dovezi ca nu-i asa! Apropo de realitatea: aseara a fost un asa-zis talk-show cu po(a)nta, cristoiu si o pereche de pseudo-jurnalisti (ursu cu una). Ce credeti ca era titrat pe ecran? ,,BOC bagat la inghesuiala!” Asadar il inviti pe pres. psd si titrezi pe ecran despre prim-ministru fara ca acesta sa fie de fata (sau purtatoarea de cuvant ori altcineva din partea guvernului), plus ca micul ,,titulescu” raspundea la intrebari despre psd…Chiar e trist cand perversii actioneaza atat de prostesc…

 6. Băăă, se vede că nu te-a iubit mă-ta când erai mic ! Vezi, dacă ai întrerupt tratamentul !… aşa păţeşti. O să vină nenea cu halatu alb să te ia…

 7. corect story-ul, dar asta nu-i scuza cu nimic pe PDL-isti…. cat despre competenta, sa ma iertati, dar in politica romaneasca s-a rasturnat carul cu HOTI. Nu-i unul mai breaz decat altul! Si cand i-o preocupa cu adevarat soarta tarii, atunci sa-ndrazneasca vreunul sa arate cu degetul. Vorba ‘ceea: ,, mai e mult pana departe?“ Si daca tot e asa de breaz PDL -ul, oare de ce se bate pe electoratul PSD???

 8. mai mike, imi erai simpatic cand nu-ti dadeai in petic… Pe jurnalista care face emisiune cu Adrian Ursu, o cheama Oana Stancu, si este un foarte bun jurnalist TV. Si Daniela Istrate este un bun jurnalist, dar pentru presa scrisa. De altfel, ea a incercat televiziunea, si nu i-a iesit DELOC… asa ca sa-i lasam Cezarul ce-i al Cezarului

 9. Numita otilia dumitru este un exemplu cat se poate de clar, pentru ce detest eu psd-ul; desigur, din aceeasi tulpina mosita de iliescu a plecat si pd-ul, destui oameni din actualul pd-l fiind pe vremuri in aceeasi barca cu catalin voicu and &. Ceea ce face realitatea, de multe ori, este manipulare crasa, si amuzanta-sunt convins- pentru foarte multi din telespectatorii ce o urmaresc. In rest, cetateni, fie ca ma credeti sau nu, va spun: nu sunt memebru pd-l si n-am primit bani sau alte favoruri de la pd-listi. Mi-am permis sa numesc psd-isti pe cei ce ma striga pd-l-ist…dar in post-ul pe marginea caruia comentam gasim demagogia crasa a pres. psd ialomita si informatii despre o d-na care imi aduce in minte cuvantul ,,japita”. Cu orice risc, inclusiv acela de a ma chema in continuare pd-l-ist vin si va zic: cancerul ce roade societatea ialomiteana acum nu vine din zona pd-l!

  • ” cancerul ce roade societatea ialomiteana acum nu vine din zona pd-l! “

   pot rade un pic? bun, pdl-ul nu e cancer, dar gaseste tu un epitet pentru cei care:
   – au pus directori (prin “concurs”, fireste) toti nechematii – nu dau exemple, ca-i stie toata lumea, mai ales cei care lucreaza sub competenta lor conducere;
   – au convertit la pedelism o multime de japite pesediste care tineau prea mult la scaun;
   – au muscat mana care i-a hranit.

   poti adauga si altele, ma grabesc sa plec pe teren, pa.

 10. Ei bine, adevarata problema se trage de la faptul ca in politica se inghesuie bugetarii. Ei fac si desfac, ei, bugetarii, ,,se rotesc” atat in posturi cat si prin partide. Bine, bine, o sa ziceti, dar de unde sa luam altii? Pai tocmai asta e: noi nu trebuie sa luam de nicaieri nimic, trebuie doar sa stim japitele si sa nu le mai votam, sa nu mai cadem in capcana de a le da girul votului. Bineinteles, uscaturi tot vor mai scapa, se intampla peste tot in lume. De ce credeti ca prezenta la vot e tot mai mica…Oricum, daca toti cei care se inscriu intr-un partid si-ar face un examen de constiinta, crestinesc, poate am avea mai putina inghesuiala la placinta bugetara. De tot rasul ce-au facut bugetarii din magistratura, combinati cu cei din administratia locala slobozeana. Sunt curios, daca pe viitor, cand otilia dumitru se va afla in concediu medical o va verifica acasa politia comunitara a lui ionascu sau cealalata…La CFR cati ,,nasi” s-au disponibilizat? (ca daca existau incasari la buget poate numarul somerizatilor era mai mic). Ca sa inchei: ne-ar trebui o lustratie, in sensul ca odata intrat intr-un partid, sa nu mai poti migra in altul decat dupa minim 10 ani. Nu asa cum migraza numele sub care posteaza acelasi bugetar, membru psd, mai sus (de vreo trei ori).

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.