Vine poliţia…. şi nu o face la timp şi nici cu profesionalism

0

Despre conflictele dintre clanurile de romi din zona Urziceni se vorbeşte, mai mult sau mai puţin oficial, de ani de zile. Şi, atâta vreme, cât conflictele nu au loc pe domeniul public, poliţiştii chiar pot părea competenţi. Problemele apar atunci când neînţelegerile degenerează în violenţe stradale, iar agresorii folosesc inclusiv arme de foc pentru a-şi impune punctele de vedere.
Că măsurile poliţiştilor din Urziceni sunt sublime, dar lipsesc cu desăvârşire o dovedesc faptele. Din când în când, sub diverse pretexte, membrii clanurilor îşi dispută teritoriul, iar poliţiştii se fac că fac, fără ca acţiunile acestora să impresioneze în vreun fel pe participanţii la incidente.
Efectul? Cetăţenii din Urziceni nu se mai simt în siguranţă! Le e frică să sesizeze poliţia, poate şi pentru că, într-o oarecare măsură, îi consideră pe poliţişti vinovaţi de ceea ce se întâmplă în municipiu. Se tem chiar să vorbească… Doar sub protecţia anonimatului, unii dintre locuitorii din Urziceni acceptă să îşi spună părerea în legătură cu violenţele la care, uneori, sunt martori. Unii spun că au fost agresaţi verbal, dar că nu au sesizat niciodată poliţia de teamă că numele lor vor fi făcute cunoscute infractorilor. Alţii amintesc de „mafia“ din piaţă… Dar majoritatea nu au încredere în poliţiştii din Urziceni! Şi nici nu cred că situaţia se va schimba, poate cel mult pe termen scurt.
Lipsa de încredere în poliţişti a cetăţenilor din Urziceni trebuie să dea de gândit acestora, dar şi conducerii Inspectoratului Judeţean de Poliţia Ialomiţa. Mai ales că „mascaţii“ sau cadre din afara Poliţiei Urziceni nu pot patrula la nesfârşit pe străzile din localitate.
Dacă ultimele acţiuni vor avea sau nu efect la nivelul cetăţenilor de rând din Urziceni, rămâne de văzut. Deocamdată, oamenii nu se simt în siguranţă şi cred că nu pot face altceva decât să ignore ceea ce se întâmplă şi să evite problemele. Şi întreabă privind în jur: „Care siguranţă?“

Daniela Istrate

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.