Afacerea lui Ionaşcu, blocată de Prefectură

0

Modul în care consilierii municipali au adoptat hotărârea de asociere a Consiliului Local Slobozia cu o obscură firmă din Israel n-a fost pe placul Instituţiei Prefectului.

Juriştii care se ocupă de controlul de legalitate au observat că hotărârea de a intra în afaceri cu AR ENTERPRENEURSHIP CENTERS LTD s-a adoptat cu votul a doar 13 aleşi din numărul total de 21.  „ Nu s-au respectat prevederile art. 45, alin 3, din legea 215/2007, potrivit cărora hotărârile privind patrimoniul se adoptă cu votul a două treimi din numărul total al consilierilor locali în funcţie. ” , spun juriştii Instituţiei Prefectului. Constatând ilegalitatea documentului, hotărârea de asociere prin care era împuternicit primarul Gabi Ionaşcu să semneze contractul cu israelienii a fost trimisă spre reanalizare Consiliului Local Slobozia, în vederea punerii acesteia în acord cu prevederile legale.
Prin decizia luată în exclusivitate de consilierii locali PSD la solicitarea venită sub formă de ordin de partid din partea lui Ionaşcu, municipalitatea urma să primească 10% din spaţiile locative rezultate în cadrul unei asocieri ce avea pe hârtie ca obiect construcţia a 4 blocuri în zona Nisipuri din municipiul Slobozia.

De remarcat că propunerea venită din partea consilierului Radu Paros ca partea comunităţii în această afacere să crească la 20% a fost respinsă în grup de oamenii PSD după ce trioul Gabi Ionaşcu – Alexandru Stoica – Marian Neacşu le-a cerut în mod vizibil acest lucru, interesul de grup fiind mai puternic decât interesul public!

Petronel Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.