ALOCAŢII BUGETARE – 2 milioane de lei pentru susţinerea lucrărilor TMUCB

0

Toţi banii veniţi de la Guvern pentru susţinerea bugetului municipiului vor ajunge în contul societăţii ce realizează investiţiile în reţeaua de canalizare din Slobozia şi cartierele Bora şi Slobozia Nouă.

„Totul pentru TMUCB, totul pentru bunăstarea firmei!” pare a fi sloganul ce-l mână în activitatea de primar pe Gabi Ionaşcu. Condusă de bunul său amic Traian Sasu (alături de care primarul a fost şi în câteva deplasări în străinătate), societatea TMUCB Slobozia se prezintă prompt la întâlnirile cu lucrările publice scoase la licitaţie de primăria Slobozia şi câştigă lucrări cu valori ce depăşesc constant zecile de milioane de lei noi.

Rectificare simplă

În mărinimia sa electorală Guvernul României a trimis în ţară comunităţilor locale fonduri pentru susţinerea cheltuielilor curente şi de capital. Bani frumoşi mai ales la dispoziţia primarilor PNL şi PSD, partidele care controlează încă visteria ţării. Municipiul Slobozia a primit 2 milioane de lei, suma urmând a fi distribuită pe capitole bugetare printr-o rectificare bugetară, la propunerea primarului Gabi Ionaşcu. O propunere care a venit firesc şi care, mai mult ca sigur, va fi aprobată de armata de consilieri locali PSD după ce a trecut ca gâsca prin apă prin comisia de buget – finanţe a Consiliului Local Slobozia. Cele 2 milioane au fost rupte în două tranşe, 1,4 milioane lei, respectiv 0,6 milioane lei, şi vor fi trimise cu fundă roşie şi mulţumirile personale către contul societăţii TMUCB Slobozia, firma ce execută în ultimii ani cam toate lucrările majore de investiţii în alimentarea cu apă şi canalizare din municipiu.

FONDURI – 43,420 milioane lei pentru judeţul Ialomiţa

Prin două hotărâri de Guvern publicate la sfârşitul săptămânii trecute Consiliul Judeţean Ialomiţa şi localităţi din judeţ primesc sume importante pentru susţinerea cheltuielilor curente şi de capital. Dacă instituţia judeţeană va avea de gestionat 20 de milioane de lei, localităţile urbane şi-au luat partea leului, Slobozia şi Feteşti primind fiecare câte 2 milioane lei. Interesant este că mai toate comunele conduse de primari PSD primesc aceeaşi sumă, 440.000 lei, în timp ce localităţile PNL s-au lipit şi ele de sume de se învârt în jurul a 350.000 lei. Ca de obicei în ultimii doi ani, cenuşărese sunt comunele cu primari PDL, exemplu concludent fiind Manasia, cu exact 50.000 lei alocaţie bugetară!

Petronel Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.