Apa de Slobozia, agent electoral cu două tăişuri

0

Apa din sursă subterană, cea care i-a adus succes primarului Gabi Ionaşcu din primul tur, riscă să se întoarcă împotriva candidaţilor PSD din Colegiul Slobozia după ce s-a descoperit că doar unul dintre cele 20 de puţuri are apă potabilă!

„Vom avea la Slobozia apă de cea mai bună calitate, din foraje de mare adâncime, şi vom scăpa astfel de apa din Dunăre!”, a repetat obsesiv în campania electorală primarul Ionaşcu.  Preluată ca agent electoral PSD, apa din subteran a adus, fără îndoială, voturile necesare pentru ca partidul să deţină în acest moment majoritatea în Consiliul Local. Alternativa „pişoarul Europei”, ca să folosim alt termen drag primarului, a cântărit decisiv atunci când oamenii au mers la vot şi au ales să-i răsplătească pe PSD-işti cu mandate pentru următorii 4 ani. La nici trei luni distanţă, dezvăluirile din presă legate de calitatea îndoielnică a apei pentru care s-au cheltuit din buzunarul comunităţii 15 milioane lei riscă să transforme apa din subteran din agentul electoral imbatabil într-o piatră de moară atârnată la gâtul PSD!

Ruleta rusească

Dacă ai fi întrebat acum trei luni ce partid câştigă sigur colegiile de deputat şi senator la Slobozia ai fi primit un unic răspuns: PSD! Fără griji şi fără prea mari eforturi electorale, succesul partidului ar fi fost adus de mult mediatizata apă din sursă subterană, apa de calitate promisă de omul partidului, aspiratorul de voturi PSD, primarul Gabi Ionaşcu. Tocmai de aceea, în culisele organizaţiei judeţene s-a pornit o aprigă luptă pentru obţinerea poziţiilor de candidaţi în colegiul uninominal Slobozia al Camerei Deputaţilor, dar şi în colegiul pentru Senat din zona Slobozia – Feteşti. Intuind potenţialul dat de cele două colegii, potenţial financiar – politic, Vasile Ciupercă, şeful PSD Ialomiţa, s-a ferit să nominalizeze persoane din cadrul partidului care au gânduri de mărire, oscilând între tabăra apropiată domniei sale şi cea în care lider este Marian Neacşu. Acesta a renunţat chiar la mandatul de consilier judeţean, optând pentru cel de consilier local tot graţie apropierii de primar şi încercării de a lua ca magnetul voturile la alegerile din toamnă. Şi-a pus chiar cenuşă în cap la dezbaterea publică legată de calitatea îndoielnică a apei, iar la şedinţele de consiliu local nu este decât purtătorul de stindard al proiectelor propuse de primar, chiar dacă unele dintre ele sunt paralele cu legea. Ruleta rusească poate funcţiona perfect în cazul lui Neacşu, cel care poate ajunge deputat doar dacă poporul purtător de ştampilă nu se mai gândeşte măcar din când la sănătatea lui când consumă apă trimisă de Ionaşcu la robinete, sau, în egală măsură, poate eşua lamentabil, cu grave efecte în cariera politică viitoare.

PDL s-a lipit de agentul electoral

Realizând prea târziu ce i-a omorât la alegerile locale, democrat – liberalii s-au lipit rapid de agentul electoral apa din sursă subterană. Cum meritele realizării investiţiei erau deja acontate de PSD, oamenilor din PDL nu le-a mai rămas decât să demonstreze că apa nu este potabilă. Ceea ce părea a fi o zbatere inutilă s-a concretizat într-o plângere penală la adresa primarului Gabi Ionaşcu, cel care va trebui să explice în scris cum se face că a băgat un porcoi de bani luaţi împrumut şi la care locuitorii plătesc dobânzi 20 de ani într-o sursă de apă din care doar 5% din volumul total se încadrează din punct de vedere chimic la „apă potabilă”. Chiar dacă din războiul politic al apei din sursa subterană este greu de anticipat acum cine va ieşi câştigător, PDL pare a avea un uşor avantaj de care însă poate profita doar dacă oamenii legii îşi vor face corect treaba în ancheta declanşată de calitatea proastă a apei.

Petronel Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.