Apa din sursa subterană este autorizată pe jumătate

1

Un document emis de Direcţia de Sănătate Publică Ialomiţa arată că sursa de apă subterană anunţată luni ca autorizată de primarul Gabi Ionaşcu trebuie să îndeplinească mai multe condiţii pentru a fi autorizată definitiv. Conform planului de conformare din autorizaţia sanitară nr. 1933 din 24 iunie 2009, municipalitatea şi URBAN Slobozia, societate care distribuie apă populaţiei în municipiu, oraşul Amara şi comunele Scânteia şi Ciulniţa, trebuie să respecte un plan de conformare care prevede, printre altele, realizarea unui plan de măsuri pentru asigurarea calităţii apei prin monitorizarea obligatorie a parametrilor cu probleme la captarea de la puţurile de mare adâncime: amoniu, azotiţi, fier, mangan, sulfuri şi hidrogen sulfurat. În plus, trebuie elaborat un plan de măsuri pentru reducerea potenţialului de dizolvare a plumbului, cuprului şi nichelului în apa produsă şi asigurat un program de monitorizare a calităţii apei la ieşirea din staţie şi la consumator pentru parametrii clor rezidual liber, trihalometani, plumb şi cloruri.

Un amănunt interesant este că avizul sanitar pentru apa din sursa subterană nu a fost semnat de doctorul Adrian Apostoiu, şeful instituţiei care se ocupă de sănătatea publică, ci de unul dintre subalternii acestuia, doctorul Ion Radu, coleg în PSD cu primarul Gabi Ionaşcu.

Petronel Tudor

1 comentariu

 1. Eu am serioase rezerve in ceea ce priveste potabilitatea apei.
  Cum nu mai am incredere in nici o institutie a statului, propun sa infiintam un comitet al consumatorilor de apa, sa contribuim fiecare cu cate putin pana la strangerea sumei care sa ne permita sa comandam pe propria cheltuiala, analiza apei.
  Propun doua analize: una a apei care pleaca de la distribuitor si alta a apei de la robinet.
  Oameni buni, este vorba de sanatatea noastra!
  Haideti sa facem ceva!

  PS: banii s-ar putea strange chiar de catre administratorii blocului

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.