„Pupăza roşcată” Pocora, analizată on-line

0

Cristina Pocora, propunerea PNL pentru colegiul uninominal Feteşti la Camera Deputaţilor, este prost văzută de cititorii ediţiei on-line a cotidianului Evenimentul Zilei. Câteva postări arată că juna liberală are imaginea unei femei care mai degrabă a promovat graţie calităţilor fizice decât a celor politice.

Lansarea candidaturii Cristinei Pocora, făcută cu mare tam-tam chiar de şeful suprem al PNL, premierul Călin Popescu Tăriceanu, a fost tratată corect de presa scrisă centrală, cotidianul Evenimentul Zilei observând că „marea forţă” politică din zona Feteşti n-a reuşit să strângă în parcul din centrul municipiului mai mult de 300 de gură-cască, mulţi dintre ei căraţi cu forţa de pe la ţară de primarii liberali ai comunelor limitrofe. Pe pagina destinată special de Evenimentul Zilei alegerilor parlamentare de peste câteva zile (www.alegeriparlamentare2008.ro), la secţiunea Ialomiţa, textul lansării candidaturii Cristinei Pocora este la loc de cinste. Poate şi de aceea comentariile n-au întârziat să apară, unele dintre ele făcând aluzie la oarece gesturi „apolitice” ce au ajutat-o pe juna liberală să urce atât de rapid în postura de candidat la Camera Deputaţilor.

„Ai făcut cucuie sub birou”

După un prim comentariu postat de cineva care a ales să vorbească despre judeţul Ialomiţa deloc măgulitor („cel mai corupt judeţ din ţară, unde angajările se fac pe pile şi şpăgi grase. să vezi în instituţii prostia crasă, oameni care nu au ce căuta acolo, dar care au avut norocul sa fie rudă sau cunoştinţă cu baronii din partidul care e la putere şi nu numai”) , dar care se întreba şi „cine e cocota aia? io n-am auzit de ea…”, a fost de ajuns ca unul dintre cititori să o comită şi s-o eticheteze sec pe Cristina Pocora. „mai mult te trage înapoi parşivenia asta umană. îţi dai seama… pupăza aia e recomandată de întâiul jefuitor al ţării. Ce romantic!”
Lucrurile au mers mai departe, iar un bărbat a pus bomboana pe colivă: „…atâta vreme cât mafiotu’ şef Trădiceanu – considerat de mine cel mai abject prim-ministru – pe aceeaşi treaptă cu Bombonel, “te recomandă”, e clar pentru mine că ai făcut cucuie pe sub biroul mizerabilului.” Supărat pe Pocora, omul i-a reproşat şi limbajul de lemn folosit în mesajele electorale, explicându-i că aşa vorbeau activiştii comunişti pe vremuri, la şedinţele de partid. La final, o ultimă urare: „Voi, hahalerele de politicieni aţi făcut mizeria din legislaţie. Voi aţi schimbat totul în favoarea voastră. Să puteţi fura mai mult şi să nu fiţi traşi la răspundere. Deci Pupazo, o pupi. Sictir.”

„Pupăza răspunde!”

Atentă la tot ce scrie la adresa sa, mai ales acum, în plină campanie electorală, Cristina Pocora n-a rămas datoare celor care au caracterizat-o în fel şi chip şi le-a trimis un mesaj în care încerca să le explice că numai calităţile sale politice au propulsat-o în lupta electorală pentru un loc în Parlamentul României. „Eu sunt cea pe care o numiţi „pupăză roşcată”. Cred că aveţi o imagine deformată despre mine, ca cea (n.red. cacofonia aparţine tinerei liberale) de pe „şablonul Udrea”. Totuşi eu nu am avut acţiuni stridente, nu am epatat, nu am tricotat în direct, ci am încercat să-mi văd de treaba mea.”, scrie pe site Pocora. Ea le-a explicat cititorilor care au postat comentarii că a avut o activitate politică responsabilă, profesionistă şi făcută cu bun simţ, mai ales de când este secretar de stat pentru relaţia cu Parlamentul, după care i-a invitat la discuţii pe site-ul propriu. Atât de tare a impresionat sinceritatea tinerei candidate că imediat a primit un alt mesaj, care pune lucrurile la punct: ea n-a lucrat numai cu Tăriceanu, ci şi cu senatorii Paul Păcuraru, Puiu Haşoti şi Theodor Meleşcanu!

Petronel Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.