Sondaj on-line pe tema apei

0

Site-ul de ştiri locale www.guraialomitei.com a făcut vreme de câteva zile un sondaj de opinie privind calitatea apei din Slobozia.

„Cum e apa în Slobozia?” a fost unica întrebare a sondajului realizat de Florin Floreanu, administratorul celui mai citit site de ştiri din Ialomiţa. Inspirat de sutele de comentarii trimise de cititori pe tema apei captată din sursa subterană, Floreanu a decis să ia pulsul şi a formulat patru variante de răspuns pentru întrebarea despre calitatea apei: „Apă de izvor”, „Bunicică”, „Bună doar pentru spălat”, „Moartea rinichilor”.

201 voturi: apa e proastă!

„S-a vorbit atât de mult pe tema apei încât m-am gândit că ar fi indicată o asemenea întrebare. Nu e vorba de un sondaj profesionist, este unul mai mult pentru a lua pulsul vizitatorilor site-ului cu privire la calitatea apei. El nu are valoare oficială şi l-am făcut numai aşa, ca să ştim şi noi, muritorii, care e opinia pe tema asta.”, a explicat Florin Floreanu ideea sondajului. Pentru a nu exista riscul unor votări multiple, aşa cum se practică la unele sondaje pe internet, el a cuantificat doar un singur vot corespunzător aceluiaşi IP de utilizator. După o săptămână în care s-a putut vota s-au strâns 201 opţiuni, rezultatul votului fiind unul uşor de anticipat: apa care curge la robinetele de la Slobozia are o calitate îndoielnică şi este mai degrabă proastă decât indicată consumului.

Două treimi dintre cei 201 respondenţi consideră că apa lui Ionaşcu va aduce în timp moarte rinichilor, în timp ce 36 dintre vizitatorii site-ului care au votat spun că apa vândută consumatorilor ca apă potabilă este cel mult bună doar pentru spălat. 17 voturi au mers la răspunsul „Apă bunicică” iar pentru 22 de votanţi apa cu miros ciudat şi aspect ruginiu este „Apă de izvor”.

Cum e apa în Slobozia?

Apă de izvor (11%, 22 Voturi)

Bunicică (8%, 17 Voturi)

Bună doar pentru spălat (18%, 36 Voturi)

Moartea rinichilor (63%, 126 Voturi)

OPŢIUNE – Ciupercă şi Ştiucă consumă apă plată

Doi dintre colegii de partid ai primarului Gabi Ionaşcu se feresc să bea apă de la robinet şi aleg să consume doar apă plată. Vasile Ciupercă, preşedintele Consiliului Judeţean şi şeful PSD Ialomiţa, a precizat pentru Informaţia că atunci când este acasă la Ţăndărei bea apă plată. „Este drept, şi la biroul de la Slobozia, nu beau apă de la robinet, beau tot apă plată.”, a recunoscut Ciupercă. El a adăugat că tot scandalul iscat de calitatea apei din sursa subterană este alimentat de anumite interese politice.

La fel de sincer, Alecsandru Ştiucă, prefectul judeţului, a spus că preferă tot apa plată în dauna celei de la robinet, furnizată de URBAN Slobozia. „Grea întrebare mi-aţi pus! Beau apă plată. Nu beau de acum, de când cu scandalul, beau de câţiva ani doar apă plată.”, a explicat domnul Ştiucă.

PETRONEL TUDOR

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.