TRAGEDIILE PE INTERNET – Creierii pe asfalt aruncă site-urile în aer

4

Ştirea despre accidentul rutier de acum câteva zile de lângă Slobozia a blocat serverul ce găzduieşte www.guraialomitei.com din cauza numărului prea mare de vizitatori.

Tragedia ce a lovit mai multe familii şi a luat dintre noi tineri adolescenţi aflaţi în două autoturisme ce s-au izbit pe 7 decembrie la doar câţiva kilometri de Slobozia a demonstrat încă o dată că oamenii consumatori de ştiri caută mai întotdeauna senzaţionalul morbid decât informaţia de calitate despre lucruri normale, nu neapărat legate de tragedii umane. Viaţa arată că, din păcate, un eveniment tragic surclasează la capitolul citiri on-line orice alt subiect de interes local sau general. Iar atunci când apar şi imagini cât mai reale, cu sânge ori chiar cadavre, lucrurile par a scăpa de sub control.

Imaginile au blocat serverul

Într-un clasament al vizualizărilor pe articolele publicate pe site-ul www.guraialomitei.com de departe conduce ştirea „Grav accident rutier lângă Slobozia, soldat cu 5 tineri morţi”. Postată la numai câteva ore de la producerea cumplitului accident, ştirea a aruncat în aer cifrele la capitole precum „cea mai vizualizată ştire” şi „cele mai multe comentarii”. Consecinţă firească dacă ne gândim că pe site, în ultimele 10 zile, căutarea cea mai frecventă a fost „accident Drajna”. În plus, pe statistica oferită de www.trafic.ro, ziua de 8 decembrie, data publicării on-line a textului, este de departe ziua în care site-ul a fost cel mai vizitat în cele câteva luni de când a fost pus la dispoziţia consumatorilor de ştiri on-line din judeţul Ialomiţa. Toate recordurile depăşite în prima parte a zilei au fost spulberate spre seară, atunci când o filmare a postului local TV SUD EST de la locul tragediei a fost postată sub formă de filmuleţ chiar la finalul ştirii scrise. În doar câteva ore s-au strâns mai bine de 1.900 de vizitatori, care au afişat de peste 7.000 de ori pagina accidentului, iar din cauza numărului prea mare de solicitări pe aceeaşi pagină, serverul ce găzduieşte site-ul blocându-se. „Nu ne-am aşteptat la aşa ceva, este pentru prima dată când un site de ştiri locale este atât de intens accesat şi din cauza blocării serverului pentru câteva ore, şi alte site-uri găzduite nu au mai putut fi vizualizate.”, a explicat Florin Floreanu, cel care deţine www.guraialomiţei.com, el adresând a doua zi pe site în mod public tuturor celor afectaţi de blocarea serverului.

Accidentul de la Feteşti, detronat

Până la tragedia de lângă Slobozia, cea mai citită ştire şi cele mai vizualizate fotografii şi imagini erau cele de la accidentul rutier petrecut în luna septembrie lângă Feteşti, atunci când 5 tineri au murit. Adolescenţii se întorceau de la o petrecere când maşina scăpată de sub control s-a răsturnat de mai multe ori şi a aterizat cu roţile în sus pe calea ferată, fiind apoi târâtă sute de metri de locomotiva unui tren accelerat. Site-ul www.guraialomitei.com a avut atunci mai bine de 3.200 de accesări în doar câteva zile numai pe ştirea despre accident, mulţi dintre prietenii tinerilor decedaţi, aflaţi acum plecaţi în ţări din Europa, postând pe site mesaje de condoleanţe ori comentând pe marginea cumplitului accident rutier.

Maria Popa

4 comentarii

  1. Voi chiar sunteti ipocriti… adica ce sustineti, ca numarul vizitatorilor v-a daunat ? normal ca senzationalul atrage, de asta ati si postat pozele “brute”, nu de dragul adevarului… daca erati atat de morali, ati fi cenzurat intr-un fel pozele…

    In plus, e o jignire adusa raposatilor sa ziceti ca lumea e atrasa de creieri pe asfalt…. cate din comentarii cuprindeau condoleante si compatimiri? va spun eu, TOATE !! Nu mai incape vorba ca tinerii nu tin cont de porcariile din politica, si toate lucrurile denaturate de cei mai in varsta, si cica mai “intelepti”, care ne fura non-stop. Ne preocupa si pe noi problemele noastre, prietenii morti, si neglijenta “bobocilor” cu permis. Si eu fac parte din acei tineri, si nu senzationalul m-a atras, ci faptul ca indoctrinarea si spalarea creierului ne-a sedus inca o data !!!

  2. iti inteleg punctul de vedere dar am rugamintea sa tii seama de linia de demarcatie intre pozele/filmarile postate de mine (Florin) care, intr-adevar, vreau trafic pe site si Petronel care a scris articolul in ziarul Informatia, de unde l-am preluat pe site. nu ne confunda, plz.
    cat despre goana dupa trafic, era simplu sa pun o rubrica de tzatze goale si cuceream tineretul studios al orasului…

  3. Bine, D-le Floreanu, atunci comentariul meu i se adreseaza lui Petronel Tudor…

    Am vazut ca respectiva stire a fost publicata si de hubul de pe oDC, Slobozia, care si publica uneori stiri de pe site-ul dvs… Hubul va apartine? …ca nu inteleg legatura. Oricum, pe langa reprosurile de mai sus incap si niste felicitari pentru site…

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.