07.04.2020 – 9 decedaţi şi 73 de bolnavi COVID 19 în Ialomiţa

0

Ultima informare publică arată că la nivelul judeţului sunt 73 de persoane infectate cu noul coronavirus, iar 9 pacienţi au decedat. Ultimul caz raportat este al unui bărbat de 60 de ani, internat în Spitalul Judeţean de Urgenţe Ialomiţa, în data de 4 aprilie, cu insuficienţă respiratorie acută şi transferat în secţia de ATI, unde a fost intubat. O zi mai târziu, acesta a decedat, iar rezultatul testului pozitiv a fost primit în data de 6 aprilie.
În Ialomiţa se află la acest moment 428 de persoane în carantină, 1412 sunt autoizolate şi monitorizate la domiciliu, 73 sunt infectate, 9 au decedat din cauza bolii, iar 6 sau vindecat.

Comunicatul de presă integral:
Cu privire la informațiile apărute în spațiul public privind depistarea a doi jandarmi ca fiind infectați cu COVID-19, facem următoarele precizări:
Un subofițer din cadrul Detașamentului Mobil a raportat cu celeritate despre faptul că mama acestuia a primit rezultatul pozitiv pentru infectarea cu SARS CoV2. La nivelul unității au fost luate, de urgență, toate măsurile necesare pentru izolarea atât a jandarmului în cauză cât și a celor cu care a intrat în contact în ultimele 96 de ore ( patru zile), conform procedurii anchetei epidemiologice.
Unul din colegii aflați în izolare la domiciliu a avut simptome specifice, iar în urma testului, acesta a fost declarat pozitiv pentru COVID-19.
De asemenea, la nivelul unității au fost luate măsuri de igienizare și dezinfecție preventive care să asigure condițiile optime de exercitare a atribuțiilor tuturor cadrelor militare.
La data de 07.04.2020, conform raportului operativ al Direcției de Sănătate Publică se prezintă astfel:
• 428 persoane se află în carantină;
• 1412 persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu;
• 73 persoane confirmate;
• 6 persoane vindecate.

PREFECTUL JUDEȚULUI IALOMIȚA
TONIȚA MANEA

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.