10 ani de la întronizarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu

0

Sâmbătă, 29 iunie 2019, în ziua de prăznuire a Sfinților Apostoli Petru și Pavel, la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia se va marca un eveniment aniversar.
Credincioșii Eparhiei din Bărăgan vor sărbători 10 ani de la întronizarea Preasfințitului VINCENȚIU, în scaunul chiriarhal (episcopal) al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.
Programul liturgic va începe la ora 08.30, cu Sfânta Liturghie săvârșită de un sobor de cinci ierarhi ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române:

  • Înaltpreasfințitul Părinte CASIAN, Arhiepiscopul Dunării de Jos;
  • Preasfințitul Părinte, VENIAMIN, Episcopul Basarabiei de Sud;
  • Preasfințitul Părinte, VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, gazda evenimentului;
  • Preasfințitul Părinte, GALACTION, Episcopul Alexandriei și Teleormanului;
  • Preasfințitul Părinte, VARLAAM Ploieșteanul, Episcop – Vicar Patriarhal.

După Sfânta Liturghie, de la ora 12:00, va fi oficiată o slujbă de Te Deum, ca mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru cei 10 de ani de arhierie.
Tot în Catedrala Episcopală va fi lansat Albumul Aniversar: „O BISERICĂ LUPTĂTOARE ȘI RUGĂTOARE. Un deceniu de la Întronizarea Preasfințitului VINCENȚIU ca Episcop titular al Eparhiei Sloboziei și Călărașilor. 2009-2019” sub editura Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.
Începând cu ora 13:00, soborul de ierarhi vor săvârși slujba de sfințire a Centrului Socio – Cultural „Episcopul Damaschin”, edificiu aflat în ansamblul arhitectural al Centrului Eparhial din municipiul Slobozia. Între anii 2018-2019 s-au realizat ample lucrări de modernizare și înfrumusețare, iar Aula Centrului Socio – Cultural a fost refăcută integral cu mobilier, lumini și sonorizare performantă.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.