12 sentinţe cu executare şi peste 100 diplome de bacalaureat anulate în procesul ,,mită la bac 2012”

10

otilia-dumitru-2 profesori-retinuti-448x158

 

Profesorii implicaţi în caracatiţa infracţională prin care mai mulţi absolvenţi din Ialomiţa au promovat contra cost examenul de bacalaureat au primit primele pedepse din partea instanţei.
Din lotul celor optsprezece cadre didactice, douăsprezece au primit pedepse cu executare între doi şi trei ani şi şase luni, una arest la domiciliu, iar patru vor fi sub supravegherea Serviciului de Probaţiune şi vor avea de executat zile de muncă în folosul comunităţii la Primăriile de pe raza de domiciliu: Urziceni, Slobozia şi Feteşti.
Principalele acuzaţii sunt de constituire a unui grup infracţional şi falsuri în înscrisuri materiale. În urma anchetei s-a dovedit că 154 de lucrări au fost supra evaluate, iar 103 diplome de bacalaureat vor fi anulate. Cele mai multe, 18, sunt de la Industrie Alimentară Feteşti, 17 sunt de la Alexandru Ioan Cuza-Slobozia şi 14 sunt de la Sf Ecaterina-Urziceni. Beneficiari de diplomă nemeritată mai sunt 9 de la Colegiul Naţional Mihai Viteazul din Slobizia, 8 de la Colegiul Naţional Grigore Moisil Urziceni, 4 de la Liceul Tehnologic M. Eminescu, câte 3 de la Teoretic Feteşti şi Pedagocic Slobozia, doi de la Arte, iar lista continuă şi cu absolvenţi din Bucureşti, Mediaş şi Dragalina.
Pedepsele pot fi contestate, dar există şi posibilitatea ca sentinţele ulterioare să fie mai aspre. Cert este că învăţământul ialomiţean va rămâne cu 13 catedre fără titulari, ceea ce va complica încadrările pe post pentru anul şcolar următor.
Clementina Tudor

1. DUMITRU OTILIA – 3 ani închisoare – pedeapsa se execută în regim de închisoare;
2. BALACIU NICA – 2 ani închisoare – pedeapsa se execută în regim de închisoare;
3. DRAGOMIR ANA – 2 ani închisoare – pedeapsa se execută în regim de închisoare;
4. POPA LUCIA – 2 ani închisoare – pedeapsa se execută în regim de închisoare;
5. ŞTRIBLEA LAURA – 2 ani închisoare – pedeapsa se execută în regim de închisoare;
6. DINU MARIUS RĂZVAN – 3 ani şi 6 luni închisoare – pedeapsa se execută în regim de închisoare;
7. MANEA CRISTIAN – 3 ani şi 6 luni închisoare – pedeapsa se execută în regim de închisoare;
8. STERE SORIN – 3 ani şi 6 luni închisoare – pedeapsa se execută în regim de închisoare;
9. SANDU ELENA DULCINICA – 2 ani şi 6 luni închisoare – pedeapsa se execută în regim de închisoare;
10. CURT MARIUS – 3 ani şi 6 luni închisoare – pedeapsa se execută în regim de închisoare;
11. GOGOTĂ CĂTĂLIN – 3 ani şi 6 luni închisoare – pedeapsa se execută în regim de închisoare;
12. GHEORGHE VALENTIN – 2 ani închisoare – pedeapsa se execută în regim de închisoare;
13. DOBRE VIOREL – 2 ani închisoare – dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi accesorii şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani;
14. TURCU CARMEN-ALINA – 1 an închisoare – dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi accesorii şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani;
15. BÂRA LIVIU RADU – 3 ani închisoare – pedeapsa se execută în regim de închisoare;
16. VARDIANU CRISTINA-CORINA – 2 ani închisoare – dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi accesorii şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani;
17. BUSUIOC ELENA – 2 ani şi 6 luni închisoare – dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata termenului de încercare de 5 ani.
Cu apel în 10 zile de la comunicarea copiei minutei. Pronunţată în şedinţă publică, azi 22.12.2015.

10 comentarii

  1. Nu-i plângeţi căci, iată, Parlamentul ruşinii a avut grijă şi de şpăgarii din Învăţământ şi au votat acordarea de pensii speciale şi pentru aceştia. Vă daţi seama ce nenorociţi au ajuns în Parlamentul României, dacă nu dau doi bani pe Buget, lor să le fie bine, ce dacă pun în dificultate viitoarele guverne?! Toate aceste legi demente ar trebui imediat atacate la CCR şi declarate neconstituţionale, ele având un profund careacter discriminatoriu, pe criterii numai de alde Neacşu ştiute. Cretinii ăştia se mai dau şi social-democraţi. Iar maimuţoii din PNL, vezi-Doamne, părăsind sala îşi manifestă dezacordul. Hai sictir, făţarnicilor, fiindcă şi voi veţi beneficia de aceste pensii nesimţite. Să fie primit! Tare sunt curios cui va dona Tinel Gheorghe pensia, dacă va apuca vreodată aşa ceva. Eu sper să nu.

  2. Din nefericire ,inca se mai practica furtul la bac ! Eu cred ca ,in primul rand e necesara o selectie zdravana a celor care intra la liceu ,prin examene si ,in al doilea rans , scoli profesionale ! cat de multe ! nu e cazul sa taram in licee tineri care nu au nimic cu invatatura !!Astia sa invete o meserie ceva practic si sa se poata angaja !Iar profesorii care se compromit luand bani etc pt a frauda examene , da , o merita , fara suparare !

  3. De vreo 25 de ani bacul se ia cum se ia…liceul la fr sau seral…o fabrica de diplome.Nu imi spuneti mie ca un om de 35-40 ani care face fr mai are chef sa studieza ca un copil de 15-18 ani.Am trimis la scoala multi care nu aveau decat 10 clase.cineva a facut liceul afara si Mi isterul invatamantului nu i-a recunoscut diploma.A facut din nou liceul la fr(5ani),bac,studii superioare,licenta si acum i se va anula diploma pt ca unul din ratacitii de profesori spagari de la bac i-a trecut o nota gresita in catalogul electronic.IDupa 22 de ani de scoala o sa puna marfa la supermarchet pt ca asta e tara de kko in care traim…au valoare cei ce dau,nu cei care stiu si pot…

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.