13 mai, termen scadent pentru majorarea preţului la gunoi în Slobozia

0

_DSC7035

În municipiul Slobozia ridicarea gunoiului menajer a devenit o problemă majoră pentru administraţia locală. Depozitul zonal se află în insolvenţă, iar reprezentanţii acestuia vor o majorarea a preţului de 100% şi refuză să mai primească deşeurile colectate de firma de salubritate. Situaţia a fost dezbătută la ultima şedinţă de consiliu local, fără a fi identificată însă o soluţie. Termenul scadent, până la care se mai primesc gunoaiele la depozit, este 13 mai.

Preţul serviciului de ridicare a gunoiului este compus din colectare, transport şi depozitare, iar variabila a apărut la firma de depozitare care solicită actualizarea costurilor prin indexarea cu indicele de inflaţie, neaplicat de 11 ani.
Deşi litigiul se află între firmele de colectare şi depozitare, consecinţele vor fi suportate de locuitorii municipiului, iar rezolvarea situaţiei este în grija administraţiei locale.
Mediator în conflict, prefectul judeţului, Gigi Petre, apreciază că neînţelegerea dintre cei doi operatori are o singură rezolvare, de majorare a tarifului pentru gunoiul menajer, şi că o responsabilitate aparte o are Consiliul Judeţean, care în alte municipii reşedinţă s-a implicat direct în gestionarea acestui serviciu.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.