1450 lei salariul minim pe economie

0

Începând cu data de 1 februarie 2017, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se stabileşte la 1.450 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 166 ore în medie pe lună, reprezentând 8,735 lei /oră.
Stabilirea, pentru personalul încadrat prin încheierea unui contract individual de muncă , de salarii de bază sub nivelul de 1.450 lei / luna începând cu 1 februarie 2017, pentru un program normal de 8 ore / zi, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 300 lei la 2.000 lei.
Conform normelor în vigoare, angajatorul nu poate negocia şi stabili prin contractul individual de muncă venituri lunare sub salariul de bază minim brut orar pe ţară.
În ceea ce priveşte înregistrarea datelor în registrul general de evidenţă a salariaţilor în format electronic, modificările de salariu se transmit cel târziu în ziua lucrătoare anterioară împlinirii termenului de 20 de zile lucrătoare. Excepţie fac situaţiile în care modificările se produc ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti când înregistrarea în registru se face în termen de 20 de zile de la data la care angajatorul se prezumă, potrivit legii, că a luat cunoştinţă de conţinutul acesteia.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.