15 februarie 2016 = 18 grade Celsius la ora 11 în Slobozia

2

_DSC0063

Vremea deosebit de caldă a dat vegetaţia peste cap. Primele urzici au apărut de la începutul lunii februarie, iar pomii parcă ar vrea să înmugurească. Temperaturile sunt cu peste zece grade mai mari faţă normalul perioadei, specifice începutului lunii mai, a precizat reprezentantul Staţiei Meteo Slobozia, Atilla Zaharia, dar luna lui făurar a mai cunoscut de-a lungul anilor etape cu temperaturi ridicate la fel ca şi episoade cu temperaturi diurne negative, de minus 10, chiar minus 15 grade Celsius. Oricum, anul acesta se anunţă a fi unul călduros…
Coşurile mari cu ghiocei de pădure şi găleţile pline cu lalele din seră fac notă aparte printre tarabele din piaţă şi înveselesc atmosfera de primăvară timpurie… Dar cu totul surprinzătoare pentru această perioadă sunt urzicile.

Cum sunt puţine şi la început, urzicile au preţ de trufanda: se vând acum cu 10 lei punga de 250-300 de grame, cantitate suficientă pentru 3-4 porţii.

2 comentarii

  1. Se vede că nu ştiţi cât rămâne din 300 g din urzicile cumpărate, după ce sunt curăţate şi fierte. Care 3-4 porţii?! Sau, mai bine-zis, ce fel de porţii?!

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.