150 de milioane de lei bugetul propriu al judeţului

2

DSC00187

Consiliului Judeţean Ialomiţa are la dispoziţie anul acesta 149. 665.000 lei pentru funcţionarea instituţiilor din subordine, modernizarea infrastructurii de transport şi reţelei medico-sociale.
Fondurile au fost repartizate în pondere de 70% pentru funcţionare,cu precizarea că toate instituţiile subordonate au primit bani mai mulţi pentru un plus de activitate, şi 30% la capitolul dezvoltare.
230 de km de drumuri reabilitate în 4 ani
La capitolul drumuri judeţene, anul acesta se vor finaliza lucrările de modernizare pe rutele Reviga- Miloşeşti şi Axintele-Horia-limita cu judeţul Călăraşi, cu un total de 25 de km, dar se vor deschide şi şantiere noi, a precizat vicepreşedintele CJI Ştefan Muşoiu: ,,În perioada 2016-2020 intenţionăm modernizarea a 230 km de drum, din care 86 de km din fonduri locale şi 142 km din fonduri europene.” Obiectivele noi sunt: DJ 213 A Mărculeşti-Bucu, cu o lungime de aproximativ 5 km pentru care s-au alocat 9 milioane de lei, valoare aproape integrală, DJ203 E, Căzăneşti-Cocora, de aproape 13 km pentru care s-au alocat 10 milioane de lei, mai puţin de jumătate din costul total, şi DJ 203 F Griviţa-Smirna-Iazu-Scânteia-Valea Ciorii, cu o valoare estimată la 56 de milioane de lei, pentru care au fost prevăzute doar 5 milioane de lei anul acesta.
Lifturi noi la spitalul judeţean
În ceea ce priveşte infrastructura de sănătate, la nivelul spitalului judeţean de urgenţe sunt în derulare 4 proiecte care vor fi finalizate anul acesta, iar din obiectivele noi pentru două se intenţionează obţinerea de finanţare nerambursabilă, spune vicepreşedintele Ioan Martin: ,,Ne dorim modernizarea, extinderea şi dotarea Unităţii de Primiri Urgenţe. Construcţia pe care am făcut-o în 2009 s-a dovedit foarte utilă, activitatea a crescut, iar în urma consultărilor am întocmit un studiu prin care urmărim extinderea cu 350 de metri pătraţi a actualei clădiri şi dotarea cu aparatură de specialitate necesară desfăşurării unei bune activităţi medicale. În luna martie estimăm depunerea acestui proiect. În paralele, un al doilea proiect de reabilitare, modernizare, dotare a ambulatoriului spitalului judeţean, respectiv policlinica, unde dorim extinderea spaţiului şi reabilitarea integrală, inclusiv la centrul de donări.” Pentru că sunt depăşite moral, cele 4 ascensoare ale spitalului judeţean vor fi înlocuite cu unele noi. Al patrulea proiect urmăreşte eficientizarea energetică a principalei unităţi medicale din judeţ, prin modernizarea centralei termice, înlocuirea reţelei electrice interne şi reducerea consumurilor energetice, toate prin finanţare nerambursabilă. Anul trecut, spitalul judeţean de urgenţe a primit de la Consiliul Judeţean 7.000.000 lei.
38% din buget pentru asistenţa socială
Faţă de anul trecut, bugetul pentru asistenţă socială a crescut cu 5 milioane de lei, ca urmare a modificărilor la standardele de cost pentru serviciile sociale, precizează secretarul judeţului Adrian Ionescu: ,,La serviciile rezidenţiale pentru copii, cuantumul creşte de la 20.000 de lei pentru un beneficiar pe an la 28.500 lei, la copiii cu dizabilităţi suma alocată se măreşte de la 27.000 la 39.000 lei, pentru beneficiarii centrului de îngrijire şi asistenţă alocarea creşte de la 23.000 la 33.800 pe an, la căminele pentru persoanele vârstnice creşterea este de la 17.000 la 24.000 de lei pe an pentru un beneficiar.” Sumele totale prevăzute în sistemul de asistenţă socială însumează 38% din totalul bugetului propriu al judeţului Ialomiţa. La capitolul investiţii se urmăreşte achiziţia unui lift exterior pentru Centrul de îngrijire de la Fierbinţi Târg unde se intenţionează creşterea capacităţii de cazare cu 28 de locuri, la etajul al doilea. În privinţa proiectelor cu finanţare nerambursabilă, anul acesta se încearcă accesarea de fonduri pentru extinderea centrului pentru persoane adulte de la Movila.
Fondul de rezervă al Consiliului Judeţean Ialomiţa prevede 3,7 milioane de lei pentru proiecte şi alte oportunităţi de finanţare, iar pentru echilibrarea bugetelor locale au fost alocate 9 milioane de lei.

2 comentarii

  1. Excelent. Iar vor fi multi bani de furat si de facut absolut nimic bun cu ei. Bravo ba neghiobilor, iar o sa platim taxe si impozite ca sa aveti voi bani de salarii si …cam atat!

  2. 38% pt asistenta sociala! dati-le mancare calda la cantine,alimente pe care le vand pe bautura ca sunt handicapati prin faptul ca n-au instinctul de a munci! cartierul garii noi si sl noua-cartiere de oras,cu impozite de oras n-au strazi asfaltate pentru ca altii se fac beton din banii aia! sa va fie rusine,nesimtitilor,mai si publicati unde cheltuiti banii-pe hartie!! la aia ajung resturile,ca voi mai si mancati si la cantina aia a saracilor! scarbe,sperati voi sa va mai voteze altcineva decat aia in care pompati bani!

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.