164 de ialomiţeni au fost diagnosticaţi anul trecut cu TBC

0

Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei prilejuieşte tragerea unui semnal de alarmă asupra pericolului îmbolnăvirii de tuberculoză şi a riscului de deces în cazul netratării bolii.

Anul trecut, România a înregistrat cea mai mare incidenţă a tuberculozei din Uniunea Europeană, de cinci ori peste media Uniunii Europene.

La nivelul judetului Ialomita, în anul 2016 au fost diagnosticate 164 persoane, dintre care 17 copii cu vârsta de până la 14 ani, numărul total al cazurilor de TBC ajungând la 194.

În România, 1.100 de persoane mor anual si alte 16.000 sunt diagnosticate, majoritatea din râdul populaţiei tinere şi active.

În perioada 24 – 31 martie 2017, Direcţia de Sănătate Publică Ialomiţa, în parteneriat cu Spitalul Judetean de Urgenta Slobozia, deruleaza o campanie publica de informare pentru marcarea Zilei Mondiale de lupta împotriva Tuberculozei.

Activităţile propuse se derulează sub sloganul “Învingeţi tuberculoza acum şi pentru totdeauna!”şi constau în întâlniri de lucru cu partenerii din cadrul campaniei, distribuirea de materiale informative specifice temei şi informarea populaţiei ţintă cu privire la TBC, prin intalniri directe.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.